Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vrijgesproken van ontvoering

Toegevoegd: 06-12-2012, 16.28 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een 36-jarige man uit Antwerpen die ervan werd verdacht zijn vrouw en hun vier kinderen te hebben ontvoerd en vastgehouden in een woning in Antwerpen is daarvan vrijgesproken.


De officier van justitie had een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, een algeheel contactverbod en een verbod om in Nederland te verblijven gedurende een proeftijd van tien jaar tegen de man geëist. De rechtbank is van oordeel dat er teveel tegenstrijdigheden zitten in de verklaringen van de vrouw en dat getuigen hun informatie slechts uit één bron hebben: de vrouw zelf. En bij twijfel volgt dus vrijspraak. 

De relatie tussen hen was verre van goed en de vrouw was weer eens ondergedoken in een opvanghuis, deze keer in Sas van Gent. Begin augustus stond hij voor de deur en iedereen werd gesommeerd om in te stappen om naar Antwerpen te gaan. Daar zouden ze in het appartement van zijn neef gaan wonen.

Volgens zijn echtgenoten waren ze ontvoerd en waren ze opgesloten geweest in het appartement. Van de man moest ze de medewerksters van het opvanghuis bellen en zeggen dat ze in Duitsland verbleef. Toen ze even de kans kreeg belde ze haar tante in Hulst die schakelde de politie in.

De Belgische arresteerde de man en veertien dagen later werd hij overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten en achter slot en grendel gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JaJa1 (6-12-2012 om 16:46)
Hulde! Rechtbank van oordeel dat verklaringen alle van 1 kant kwamen.. Soortgelijk bedrog heeft mij het ouderschap plus mijn werk gekost en m'n vertrouwen in het Nederlandse recht verwoest. Leven naar de knoppen door falende justitie en jeugdzorg.
Cookie-instellingen beheren