Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Paraglider stort neer in duingebied

Toegevoegd: 13-12-2012, 11.15 uur
De man werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
De man werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - In Zoutelande is woensdagmiddag een paraglider tegen de duinen gebotst. Hij raakte gewond.


Het ongeluk vond volgens de politie rond 15.50 uur plaats nabij het startpunt voor paragliders op de duintop bij strandpaviljoen De Zeeuwse Riviera aan de Duinweg. De hulpdiensten rukten na de melding van het ongeluk massaal uit. Een hulpverleningsvoertuig van de KNRM, twee ambulances, politievoertuigen en een brandweerwagen werden met spoed ter plekke gestuurd. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Deze werd niet meer ingezet.

De situatie bleek mee te vallen en de gewonde man, een 25-jarige inwoner van het Belgische Oostende, kon binnen korte tijd naar de ambulance worden gebracht. Hij liep schaafplekken, een gekneusde neus en rugklachten op. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes worden gebracht.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edj (15-12-2012 om 12:29)
@nienke: hobbies genoeg - val hier echter geen mensen in de duinen mee lastig. Beetje lullig bij schietsport bv. Beschadig er ook geen anderen of mezelf mee. Om de lucht in te gaan en maar te zien waar je neerkomt in een dichtbevolkt land als het onze is simpelweg misdadig!
Een vrijwillige hulpverlener (14-12-2012 om 14:28)
Misschien lijkt het overdreven, maar wat als de verwondingen NIET meevallen?!? Of als je zelf, bijvoorbeeld tijdens een wandeling ten val komt op een moeilijk te bereiken plaats? Denk je er dan ook zo over? Misschien even nadenken voordat je conclusies trekt.....
Nienke Viersen (13-12-2012 om 22:23)
(vervolg)Ik zie mijn geld liever hier naar toe gaan dan mensen die om de geringste snotneus al bij de huisarts staan. Bovendien zijn veel paragliders buitengewoon goed verzekerd en betalen op z'n minst dezelfde premie. Misschien ook tijd voor een leuke hobby ipv hierop afgeven?
Nienke Viersen (13-12-2012 om 22:19)
Misschien een beetje extreem veel hulpverlening, edoch ik ben blij dat de premie van 150 euro die ik maandelijks betaal en gelukkig nog niet heb hoeven gebruiken dan in ieder geval naar iemand toe gaat die van zijn leven genieten en lekker uitwaait in zijn vrije tijd. Een collega ezel
Spakoman (13-12-2012 om 19:17)
Halt,stop,Ed en Lodewijk,het gaat hier om grote handel,hoeveel mobielyteit kan ik in zetten om zoveel mogelijk te kunnen declareren. Laten we hopen dat onfortuinlijke Belg weer gauw genezen is, Met vriendelijke groet
Edj (13-12-2012 om 15:47)
Massale, onnodige, hulpverlening voor dit soort ezels, waar een hoog duikplankje niet meer te bekostigen valt. Let op, de waanzin is nog lang niet op!
Cookie-instellingen beheren