Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 187 km

Containerschip vaart door na aanvaring

Toegevoegd: 05-01-2013, 14.25 uur
Door: Manfred Berrevoets
THOLEN - Een schipper van een Duits containerschip is vannacht rond 01.30 uur na een aanvaring op het Rijn-Scheldekanaal ter hoogte van de Tholensebrug doorgevaren. Hij voer kop op kop tegen een tanker geladen met stookolie.

Het Duitse containerschip vervoerde gevaarlijke stoffen en moest hiervoor twee kegels voeren. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben het Duitse schip op het Hollands Diep opgevangen. De Waterpolitie stelt een onderzoek in. Ondanks de aanvaring en de schade die hierdoor ontstond is er geen gevaar geweest voor de omgeving. 


Het Duitse containerschip kwam uit de richting Antwerpen en was op weg naar Duitsland. De Nederlandse tanker voer richting Antwerpen. Ter hoogte van de Tholense brug botsten de schepen aan de voorzijde op bakboord op elkaar. Van de tanker brak een koppeldraad en naar later bleek ontstond er in het Duitse schip een scheur van 2,20m in de huid boven de waterlijn. Er was geen sprake van uitstroom of zinken van een van beide schepen. 

De Waterpolitie stelt een onderzoek in naar het vaargedrag van de kapitein van het Duitse schip. Het is strafbaar om na een aanvaring door te varen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (7-1-2013 om 13:22)
Het is te hopen dat ze toch wel het kenteken hebben genoteerd.
Togniegek (6-1-2013 om 21:04)
@v.belzen: leuk dat u dit meldt; dacht zelf in de war te zijn :-D
Herbert (6-1-2013 om 17:47)
Tja, als horrordokter raak je elders ook zo weer aan de bak, dus hier komt ook weer niets van terecht met het nederlandse rechtssysteem. deze persoon gewoon verbieden ooit nog beroeps kapitein te zijn. maar het zal wel weer bij een lachertje van een boete blijven.
Fatyma (6-1-2013 om 10:25)
adrie[5-1-13] heeft gelijk ! ze moesten eens weten hoeveel er op de schepen gedronken wordt. !!en zeker,op de binnevaart [uit eigen ervaring]
J van Belzen (5-1-2013 om 16:04)
Volgens mij heet dit vaarwater al vele jaren het Schelde-Rijnkanaal i.p.v. het bovenstaande.
Adrie. (5-1-2013 om 15:40)
Mischien is een blaastest of bloedproef hier op zijn plaats. Want wat op de autowegen gebeurt dat gebeurt ook op het water.
Cookie-instellingen beheren