Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

Werkstraf voor veroorzaken ongeval

Toegevoegd: 21-01-2013, 21.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 20-jarige Krabbendijkse conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.  


De rechtbank vindt de vrouw verantwoordelijk voor het verkeersongeval dat op 6 maart vorig jaar op de Postweg bij Poortvliet plaatsvond. De vrouw had haar werk verricht en reed met haar auto richting huis. Onderweg ontdekte zij een bekende en begon ze al rijdend die bekende een sms'je te sturen. De boodschap intikkend naderde zij een rechterbocht en toen bleek dat sms'en en autorijden moeilijk samengaan. Ze miste de bocht, kwam op de linker weghelft terecht en botste vrijwel frontaal tegen een tegemoetkomende auto.

De brandweer moest de inzittenden van die auto uit hun voertuig bevrijden. De slachtoffers, een 90-jarige man uit Tholen liep blauwe plekken en een gekneusde borstkas. Zijn 84-jarige echtgenote werd met een gebroken bovenbeen opgenomen in het ziekenhuis en is nog steeds aan het revalideren.

Als gevolg van het ongeval bleek zelfstandig wonen niet meer mogelijk en verblijven zij in een verpleeghuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daisy (24-1-2013 om 09:35)
Dit is toch werkelijk waar niet te geloven!!!!!! Wat een straf zeg!! Zo krijg je wel dat het mensen voort koud laat om zich in te houden met criminele bezigheden. Zeeuwse rechtbanken bakken er niks van..
Tholenaar (23-1-2013 om 08:04)
Het echtpaar moet hier onder lijden, maar toch wil ik ook de mevrouw van 20 een hart onder de riem steken. Zij zal hier ook genoeg onder lijden. En kan een jaar lang haar werk niet doen wat ze met veel liefde deed!! Ze zal dit beeld ook haar hele leven mee moeten dragen.
Ineke (22-1-2013 om 22:58)
Ik vind dit net zo erg als met alcohol op rijden en dan krijgt ze maar 120 uur werkstraf!!!!
Bakkertje (22-1-2013 om 18:37)
Dit is wel erg gratuit. 120 uur werkstrafje is echt belachelijk.Door rood licht rijden is duurder tegenwoordig. Die snotneus aansprakelijk stellen voor de meerkosten omdat de slachtoffers moeten worden opgenomen! Realiseert zij zich wel wat een onnoemelijk leed zij die oude mensen heeft aangedaan?
Black Baret (22-1-2013 om 12:17)
En wat gebruikt ze nu als excuus als ze haar slachtoffers opzoekt ? "ik zag iemand en moest toen per se sms'en"? of durft ze soms haar slachtoffers niet eens onder ogen te komen ? het is maar de schande en de SCHULD die je voor de rest van je leven bijdraagt, meer niet.
Henriette (22-1-2013 om 10:36)
Veel te lage straf!!Zie eens wat een gevolgen voor deze mensen, naar een verpleeghuis. Alleen omdat de mevrouw een sms moest sturen , niet te geloven, wat een onverantwoord gedrag. Schande!!
Cookie-instellingen beheren