Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeland populair voor auto en motor voertuigdiefstal

Toegevoegd: 24-01-2013, 11.47 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - De diefstal van auto's, motoren, brommers en snorfietsen is in Zeeland, Noord Holland en Groningen in 2012 met meer dan 20 procent gestegen ten opzichte van 2011.

In totaal verdwenen in Zeeland 94 auto's, 31 bedrijfswagens, 17 aanhangers en 13 motoren. Er werden 215 brom- en snorfietsen gestolen. Dit laatste aantal is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, namelijk met 36 procent. Dit blijkt uit de statistieken van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.


Landelijk is het totaal aantal voertuigen dat werd gestolen licht gedaald. Daarentegen zakte ook het landelijk aantal teruggevonden voertuigen voor het eerst in 3 jaar. Van alle gestolen voertuigen werd 33,1 procent teruggevonden. In Zeeland werd 52,9 procent van alle auto's, bedrijfswagens, aanhangers en motoren opgespoord. Bij de brom- en snorfietsen ging het om 35,4 procent.

Het terugvindpercentage in deze laatste categorie ligt landelijk gemiddeld op 24,5 procent. Hiervan is 48 procent binnen een week terecht. De kans dat het voertuig na een maand nog wordt teruggevonden is slechts 24 procent.

De top 3 van meest gestolen personenvoertuigen zijn: Fiat, Volkswagen en Honda. De meeste voertuigen die worden gestolen zijn nog geen vier jaar oud.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ard (25-1-2013 om 12:53)
Van een VW of Honda snap ik het nog wel dat ze die stelen.. Maar jongens HALLO een FIAT?????? Wie wilt er nou in een FIAT rijden... Kan je net zo goed een LADA jatten.. Komt toch op het zelfde neer..
Middelburger (25-1-2013 om 12:50)
@Pro centen als je de tekst goed leest hoef je ook niet te rekenen. Diefstal van een volkswagen kan ik me nog voorstellen maar wat moet je in godsnaam met een fiat of een honda.Het zou nog mooier wezen als die dieven is met hun fikken van iemand zijn goedverdiende spullen afblijft.
Ikke (25-1-2013 om 11:45)
Een Honda ,als ik dat thuis zeg staat mijn koffer als klaar , zijn er nog wel dealers in het land ? Snap niet dat mensen daar naar zoeken , moet toeval zijn .
Jopie (24-1-2013 om 20:32)
Zeeland is helemaal niet echt ''populair'' wat betreft autodiefstallen, het is landelijk gezien nog veel erger. Bij ons zijn relatief gezien het minste aantal auto's gestolen!
Cq (24-1-2013 om 19:50)
Ja er is ook zoveel politie in zeeland, die zijn direct inzetbaar zou je denken.Maar meestal telaat, leg nu eens een vangnet aan en ga eens boeven vangen.
Johan (24-1-2013 om 17:53)
Somige moterblokken/onderdelen van bepaalde type's honda word soms best leuke bedragen voor betaalt. ( geen evaring met het stelen maar wel met deze auto's)
Cookie-instellingen beheren