Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 223 km

Hond neergestoken in wietkwekerij

Toegevoegd: 30-01-2013, 17.04 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - In Zaamslag is zondag een hond neergestoken. Volgens de politie werd de gewonde hond aangetroffen na een melding van een woninginbraak. In de woning werden de resten van een hennepkwekerij ontdekt.


Volgens de politie kwam rond 04.00 uur de melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de Rozemarijnstraat en dat er een hond was neergestoken. Ter plaatse zagen agenten dat de voordeur van de woning openstond. Vervolgens gingen zij naar binnen en zagen overal bloed liggen.

Op aanroepen werd niet gereageerd. De achterdeur stond open en in de tuin lag een ernstig gewonde hond. Het dier, een Argentijnse Dog, had een grote vleeswond op zijn rug en zijn bek was helemaal opengereten. Ook had de hond diverse snijwonden aan zijn poten. De hond is opgehaald door de Dierenambulance en overgebracht naar een dierenartsenpraktijk voor behandeling.

In de woning hing een sterke henneplucht. Op de bovenverdieping werden de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was vermoedelijk geript.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (3-2-2013 om 12:35)
@Halve zeeuwse en nog wat . volgens mij heb je niet goed gelezen. die kwekerij is ontmanteld door criminelen dus die wiet gaat gewoon de straat op... en die hond probeerde dit te voorkomen met alle gevolgen. maar het blijft zonde van het beestje
Bep (2-2-2013 om 09:42)
Vreselijk het arme beest, jammer dat de eigenaren niets om het dier geven ,want een Argentijnse dog is echt een hond om voor dit soort zaken te gebruiken. Alleen hij had de dieven moeten aanpakken ipv zo als het nu is gegaan. Maar ik hoop dat het dier nog een goed adres mag krijgen.
Bla (1-2-2013 om 21:57)
Hoogst waarschijnlijk heeft de inbreker bijtwonden en bloed verloren of ander DNA materiaal (deze hond zal zeker van zich afgebeten hebben) dus een zaakje voor het NFI zou je zeggen om zijn bloed te onderscheiden van het bloed van de hond. Vroeg of laat loopt ie tegen de lamp met DNA.
Els. (1-2-2013 om 14:10)
Ik ben echt geschokt na dit bericht. Waarom een dier zo kwellen. De eigenaar van de hond is niet beter dan de dader(s). Je weet welk risico je hond loopt met het bewaken van drugs. Ik hoop dat als de hond het haalt, hij niet terug gaat naar de eigenaar, maar naar een liefdevol adres!!
Idee (1-2-2013 om 07:42)
Voor het "verbeterde" softdrugs belijd kwamen dat soort dingen nog niet veel voor. zo zie je maar dat alles bot verbieden nooit werkt. den Haag faalt weer door hun eigen kinderlijke fantasie wereldje waarin ze leven.
Martine (1-2-2013 om 02:22)
Kijk eens naar alle geweld en mishandelingen die er ieder weekend gepleegd worden door mensen die (legaal) dronken zijn, maar dat mag allemaal, dan hoor je niemand. En dan nog, de mishandelaars van de hond, die komen er met een taakstraf vanaf, want het rechtsysteem hier klopt van geen kanten
Cookie-instellingen beheren