Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapitein met hartklachten op schip

Toegevoegd: 02-02-2013, 17.48 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De KNRM heeft zaterdag de schipper van een Maltees vrachtschip van boord gehaald omdat hij hartklachten had.


De man was aan boord van een schip dat rond het middaguur over de Westerschelde koers zette naar de Noordzee om zo naar Turkije te varen. Eenmaal buitengaats blijkt dat de golven toch te hoog zijn voor de kustvaarder en besluit de kapitein om rechtsomkeer te maken om vervolgens bij Vlissingen voor anker te gaan.

Wanneer het schip weer richting Westerschelde vaart, zakt de kapitein voor de ogen van zijn bemanning en de loods ineens in elkaar. Na een korte tijd bewusteloos te zijn geweest, komt de man toch weer bij. De loods sloeg direct alarm en direct werden een KNRM-reddingboot en een ambulanceteam gealarmeerd.

De reddingboot heeft het ambulanceteam vanaf de haven in Breskens naar het schip gebracht. Ter plekke ontfermt het ambulancepersoneel zich op de brug van het schip over de kapitein terwijl opstappers van de KNRM onderzoeken hoe de man het beste van boord kan worden gehaald.

Na het maken van een hartfilmpje geeft de ambulancemedewerker aan dat het er niet best uitziet en dat de kapitein met spoed naar het ziekenhuis in Terneuzen moet. De man geeft aan wel te kunnen lopen dus wordt na het toedienen van pijnstillers, langzaam de gang vanaf de brug naar beneden genomen.

Even later kan de KNRM-reddingboot Zeemanshoop de patiënt over nemen en op volle kracht koers zetten richting Breskens. Hier wordt overgestapt in de ambulance welke met zwaailicht en sirenes richting Terneuzen gaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (4-2-2013 om 11:52)
Je ruikt naar azijn Fransje......
Miepmuts (4-2-2013 om 10:21)
@fransje,het ambulancepersoneel bekijkt altijd of de patient in staat is zelf te lopen,Wonen ze bv.in een flat dan doen ze dat ook vaak indien mogelijk!Die mensen nemen echt geen risico hoor,weten echt wel wat ze doen! Goed werk hulpverleners!!
Zeeuwse Klei (3-2-2013 om 17:42)
@Fransje Wat een nutteloze opmerking! Zullen we dat soort beslissingen gewoon over laten aan de mensen die weten wat ze doen? Laten we inderdaad eens kiezen: voorzichtig lolen of dood laten gaan op de brug...
Fransje (3-2-2013 om 07:10)
Wat vreemd, het ziet er niet best uit volgens de ambulancebroeder maar hij kan én mag wel van de brug af lopen....?
Jeanine (2-2-2013 om 22:09)
Veel sterte!
Anneke (2-2-2013 om 19:43)
Beterschap voor de kapitein! Goed werk van KNRM/loods/ambulanceteam.
Cookie-instellingen beheren