Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM vergeet tbs aanrander te verlengen

Toegevoegd: 04-02-2013, 20.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Dankzij een Openbaar Ministerie dat heeft zitten slapen, loopt een 30-jarige Terneuzenaar de kans om zijn opgelegde tbs met dwangverpleging te ontlopen.


De Terneuzenaar werd in 2006 schuldig bevonden aan aanranding van zeker dertien meisjes en jonge vrouwen. In december 2005 werd en 17-jarig meisje bij de brug van Sluiskil door hem van de fiets getrokken en op brute wijze diverse keren verkracht. Dat leverde hem een veroordeling van drie jaar cel plus tbs met voorwaarden op.

Die tbs met voorwaarden werd later omgezet in een tbs met dwangverpleging. In 2011 had die tbs verlengd moeten worden, ware het niet dat het Openbaar Ministerie dat door 'een administratieve fout' had vergeten te doen.

Volgens de raadsman van de Terneuzenaar, was hij een dergelijke overschrijding van een wettelijke termijn (een jaar) in de hele rechtspraak nog niet tegengekomen. Hij was dan ook van mening dat het OM niet ontvankelijk verklaard zou moeten worden.

De uitspraak is op 18 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (6-2-2013 om 09:33)
Corrupte bende! Moet wij es doen staan ze gelijk aan de deur... dat is Nederland..
Job (5-2-2013 om 21:33)
Tja, weet je, het recht in eigen hand nemen mag niet. Maar het zal je dochter maar wezen die dit is overkomen!
Mercedes (5-2-2013 om 17:39)
Hoe kan zo'n raadsman het in zijn hoofd halen door te zeggen ( krant van vandaag) Hij levert waarschijnlijk geen gevaar meer op voor de samenleving. Je moet eens kijken wat die dader die meisjes heeft aangedaan. Waarschijnlijk heeft de raadsman zelf geen kinderen. Middeleeuwse straf voor de dader.
Marleen (5-2-2013 om 10:51)
Een schande is het gewoon een schande als jij vergeet een parkeerboete te betalen moeten we gelijk verhoging betalen maar zon or mag zo iets ergs als dit gewoon vergeeten schande maar je mag ook niks anders verwachten van deze overheid he erg hoor
Verlenging (5-2-2013 om 10:22)
Dan moet justitie ook het contract van de verantwoordelijke medewerker maar eens vergeten te verlengen, en vergeten salaris te betalen. in Nederland ? krijgt ie vast een bonus. ***land !
Piet (5-2-2013 om 09:46)
Zeer slordig van het OM, maar om door deze fout zo'n gevaarlijke man terug de samenleving in te sturen gaat me ook wat ver. Dan is het wachten op het volgende slachtoffer...
Cookie-instellingen beheren