Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 28 km

Verdachten 72 woninginbraken aangehouden

Toegevoegd: 07-02-2013, 09.49 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Met de aanhouding van een vrouw en twee mannen zijn 72 woninginbraken opgelost. Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Middelburg en twee Bredanaren van 30 en 44 jaar. De inbraken werden gepleegd tussen september 2012 en eind januari 2013.


In Zeeland werden 12 inbraken gepleegd door de daders, vrijwel allemaal in Middelburg. De rest werd gepleegd in de provincie Noord-Brabant in het gebied van Putte tot Leunen. De buit bestond voornamelijk uit laptops, bankpassen, telefoons en sieraden.

Het Regionaal Woninginbrakenteam heeft met zes man aan dit onderzoek gewerkt. Bij een woninginbraak wordt altijd sporenonderzoek gedaan door de tactische recherche. Deze sporen worden verzameld in een database en kwamen overeen met de werkwijze van de 44-jarige man uit Breda. Hij is al eerder veroordeeld voor het plegen van woninginbraken maar was inmiddels weer op vrije voeten. Deze 44-jarige man en een 30-jarige plaatsgenoot zijn aangehouden. Beiden worden ervan verdacht de inbraken te hebben gepleegd.

De 39-jarige Middelburgse is deze week aangehouden maar dan voor heling. Tijdens zoekingen in hun woningen werd een gedeelte van de buit teruggevonden. Het team is nu aan het uitzoeken wie de rechtmatige eigenaren van deze spullen zijn. Het zou kunnen zijn dat de verdachten nog meer dan 72 inbraken hebben gepleegd en deze tot nu toe niet bekend zijn bij de politie. Alle drie de verdachten zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjats (8-2-2013 om 14:10)
Das het ergste ook al vinden ze je spullen je krijgtze niet terug.....
Cor (8-2-2013 om 12:31)
Prima speurwerk. Goed gedaan en complimenten. Er zal nog wel meer uitkomen. Welke straf ????
Profi (8-2-2013 om 12:24)
Proficiat ? voor wat ? dat ze hun werk gewoon doen ? kijk anders eens naar het oplossingspercentage, daar kan je niemand mee feliciteren hoor !
Dorpsbewoner (7-2-2013 om 22:47)
Goed werk geleverd door de politie!!! Flink straffen en de rest van hun leven met een ´enkelband´ laten werken om alle schade te vergoeden!
B. (7-2-2013 om 19:40)
Goed werk, maar helaas, binnen korte tijd staan ze weer op straat om nieuwe inbraken te plegen. Degene die een inbraak hebben meegemaakt hebben levenslang, Het levert een behoorlijk trauma op als iemand je woning binnen is geweest en van alles heeft meegenomen en overhoop gegooid heeft.
Jan (7-2-2013 om 17:17)
Mijn complimenten voor het opsporingsteam!!! nu nog lang opsluiten om verder leed te voorkomen. want alle gedupeerden blijven voor de rest van hun leven last houden van onveilige gevoelens. het is en blijft helaas dweilen met de kraan open vanwege de te lage straffen.
Cookie-instellingen beheren