Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer druk met schoorsteenbranden

Toegevoegd: 13-02-2013, 10.57 uur - Update: 13-02-2013, 13.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen dagen zijn Zeeuwse brandweerploegen meermaals uitgerukt voor schoorsteenbranden.

Vanaf zondag vonden zeker drie schoorsteenbranden plaats. De eerste melding van een schoorsteenbrand kwam zondagochtend binnen vanuit Kapelle. Daar zou rond 08.45 uur brand zijn ontstaan in de Oude Havenstraat. Dat bleek echter niet zo te zijn. Later die dag was het opnieuw raak op Zuid-Beveland. Toen woedde rond 19.20 uur brand in de Nassasu Odijkstraat in Heinkenszand.


Op Walcheren was het maandag en dinsdag raak. Maandag woedde om 18.45 uur een schoorsteenbrand aan de Molenstraat in Vlissingen en dinsdagavond moest de brandweer rond 21.15 uur uitrukken naar de Torenstraat in Meliskerke.

Schoorsteenbranden ontstaan vaak doordat rookkanalen onvoldoende worden geveegd. Bij het stoken ontstaan namelijk onverbrande deeltjes die zich aan de wand van het rookkanaal hechten. Deze kunnen in brand vliegen met alle gevolgen van dien. Aangeraden wordt om de schoorsteen zeker eens per jaar te vegen.

Alle vier de branden bleven beperkt tot een kleine brand.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zwarte Piet Veegploeg (13-2-2013 om 14:29)
Dat er ook een hoop vuilnis verstookt wordt omdat dat goedkope warmte is helpt ook niet echt. het is als doekjes in het riool, men kiepert gewoon alles erin. ik moet toch denken aan die arme grieken die hun meubels al aan het opstoken waren voor nog een beetje warmte en gekookt water. het is crisis
Truus (13-2-2013 om 11:54)
Laat hem vegen 1x per jaar is trouwens verplicht. er zijn niet veel officiele bedrijven. ik laat het altijd doen door he cleaning terneuzen. niet duur en goede service
Cookie-instellingen beheren