Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor Bulgaarse methode

Toegevoegd: 13-02-2013, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor inbrekers die gebruik maken van de zogeheten Bulgaarse methode. Met name in Zeeuws-Vlaanderen wordt deze methode de laatste tijd veel gebruikt. In januari werd hier 40 keer geprobeerd in te breken.


Bij de zogeheten Bulgaarse methode wordt de slotplaat verbogen waarna het cilinderslot wordt afgebroken. Vervolgens kan met een cilinderslot, dat de verdachte bij zich heeft, toegang verschaft worden tot de betreffende woning(en).

De politie raadt mensen aan hun hang- en sluitwerk nog eens goed na te kijken en te zorgen voor zogenaamde 'blinde' slotplaten met minimaal een twee sterren SKG-keurmerk. Deze platen zijn niet te verbuigen. "Bij sommige inbraakpogingen is het bij een poging gebleven dankzij de goede kwaliteit van het hang- en sluitwerk, al dan niet in combinatie met een goede verlichting met bewegingssensor", zo laat de politie vandaag weten naar aanleiding van de Zeeuws-Vlaamse inbraakgolf.

In verschillende appartementencomplexen in Hulst zijn ook inbraken gepleegd. Hierbij waren geen sporen van braak aanwezig. "Het is mogelijk dat de verdachten zijn binnengekomen door middel van het zogeheten flipperen en/of hengelen. Dit kan worden voorkomen door bij het verlaten van de woning de deur extra op slot te draaien en niet alleen maar dicht te trekken."

In Oostburg werden op een avond vier woningen bezocht waarbij de daders werden overlopen. Ze konden echter vluchten en werden niet meer aangetroffen. Hun werkwijze leek overeen te komen met die van de daders van de woninginbraken in Nieuw-Namen en omgeving van begin januari. Deze inbraken werden in de vroege avond gepleegd waarbij op grove wijze de achterdeur werd opengebroken.

Sieraden
De buit blijkt de laatste tijd voornamelijk te bestaan uit sieraden. "Dus zorg voor een goede documentatie van uw sieraden, liefst in combinatie met foto's. Ook al is de kans klein dat uw sieraden worden teruggevonden, dan nog is het van belang dat ze makkelijker geïdentificeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld wanneer ze bij een ander onderzoek worden aangetroffen of te koop worden aangeboden."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Quasimoto (16-2-2013 om 14:58)
@Kurwa. U bent het bewijs van mijn gelijk. - Xenofobie = irrationele angst voor vreemdelingen en/of buitenlanders. - Het gaat hier om de vorm EN de inhoud (lezen!) - Na een punt volgt een hoofdletter - U bent de pot de de ketel verwijt (let op uw spelling!) Succes met uw cursus Nederlands...
Jos (16-2-2013 om 12:22)
@Patrick: die rechtse uitzuigers en bedriegers hebben hier net zo hard aan meegeholpen. Er is geen verschil meer tussen rechts en links. Het is 1 pot nat: beloven, liegen en bedriegen! Dat is de politiek in Nederland hedentendage.
Norwegian black metalist (16-2-2013 om 08:34)
Het is simpel, die cultuur is nooit geaccepteerd geweest in noord europa en zal het nooit worden ook.
Patrik (15-2-2013 om 11:56)
Helaas zijn er nog teveel mensen in NL die het opnemen voor die Oost-Europeanen. Als ze die lui nou eens laten vallen pleuren ze vanzelf op als ze merken dat de mensen er klaar mee zijn. Stelletje criminelen!! Met dank aan de linkse kliek zitten ze hier helaas!!
Pippa (14-2-2013 om 22:16)
We roepen al 20 jaarom strengere maatregelen ,strengere straffen zodat dit soort gajes zich wel 2x bedenkt! Het gebeurt gewoon niet! Nederland is aan het wegzakken in een moeras van welwillendheid,zonde van ons goede land ,met hardwerkende burgers.
Peter J. (14-2-2013 om 21:02)
@Vlissingse Helemaal gelijk! Ik discrimineer helemaal niet hoor mensen, alleen het moeten toch wel vaak de buitenlanders zijn heh?
Cookie-instellingen beheren