Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Problemen door gladheid in Zeeland

Toegevoegd: 14-02-2013, 12.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bus- en treinverkeer in Zeeland is ontregeld vanwege de weersomstandigheden. De gladheid zorgde ook al voor diverse ongelukken. 
 
Vanaf vanochtend heeft de provincie te maken gekregen met ijzel. Voor de rest van de dag wordt ook nog sneeuw en ijzel verwacht. Het KNMI verwacht in Zeeland ijzel tot 18.00 uur. Het weerbureau verwacht vanmiddag 3 tot 8 centimeter sneeuw. Het winterse weer heeft al voor diverse valpartijen gezorgd. Ook gebeurden er al ongevallen.


In het Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk gleed vanochtend rond 11.40 uur een auto van de dijk bij de Sint Josephstraat, vermoedelijk als gevolg van de gladheid. Gemeld werd dat er sprake was van een beknelling maar de automobilist(e) kon op eigen kracht uit de auto komen en de gealarmeerde brandweer was niet nodig.

De Nederlandse Spoorwegen melden dat er tussen Goes en Vlissingen geen treinen rijden vanwege het weer. De extra reistijd is meer dan een uur en verwacht wordt dat de problemen pas rond 16.00 uur voorbij zijn.

Busvervoerder Connexxion geeft aan dat de dienstregeling in onze provincie verstoord is vanwege sneeuw en gladheid. Reizigers moeten rekening houden met oplopende vertraging en uitvallende ritten. Van dat laatste is nu nog geen sprake.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap V (14-2-2013 om 21:07)
Twee ongelukken gezien rond 11 uur op de A58 en A17. Een auto die gespind was met de voorkant stuk en op de 17 een auto op zijn kant. Je zag aan de weg niet goed dat het glad was. Maar toch kon je [secuur sturend] goed vooruit komen.
Rickie (14-2-2013 om 20:59)
Nog nooit zulke ijzel gezien, druppels kwamen neer en gelijk ijs op de grond! Prachtig om te zien, gevaarlijk om te lopen!
Moniek (14-2-2013 om 19:47)
In Hengstdijk iemand van de dijk gegleden? niet zo vreemd, ik woon in Kloosterzande en ken die Sint Josephstraat, sommigen denken dat het net een racebaan is, ook al wandelen wij daar met onze hond. Veel te hard gereden...en dat met die ijzel: dom dom en nog eens dom.
Ard (14-2-2013 om 18:31)
De spoorwegen moet juist meer treinen inzetten... Met de bus de weg op is niet gevaarlijk dan???? En in sommige landen rijden de treinen door ruim halve meter door de sneeuw.. En die rijden nog eens op tijd ook...
HILDE (14-2-2013 om 16:55)
Mijn auto is aan gort gereden door een glijende vrachtauto waarom er was nog niet gestrooid ..........niet belangrijk zeker dorpjes
Linnie (14-2-2013 om 15:54)
Goh, da's dan raar dat ik rond 14.00 uur een trein zag rijden in Goes
Cookie-instellingen beheren