Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Man vrijgesproken poging tot moord

Toegevoegd: 15-02-2013, 09.17 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag geëist dat een 32-jarige man uit Terneuzen wordt vrijgesproken van een poging tot moord op zijn schoonvader en ontslagen van rechtsvervolging van het subsidiair tenlastegelegde: poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. Voor het bedreigen van zijn schoonvader en het mishandelen van zijn echtgenote eiste de officier vrijspraak.

Op 2 oktober vorig jaar ontstond er in het huis van zijn schoonouders een gevecht tussen de Terneuzenaar en zijn schoonvader. Hierbij werd de verdachte hard geslagen en is hij hard in zijn duim gebeten. De Terneuzenaar probeerde zich te verweren; dit was echter lastig omdat zijn duim zich nog steeds in de mond van zijn schoonvader bevond en hij hierdoor niet weg kon komen. De man heeft zich uiteindelijk uit de worsteling kunnen bevrijden door zijn schoonvader met een spanningszoeker te steken. Dat leverde de schoonvader tien wondjes op zijn rug , twee op zijn buik en een lichte hoofdwond op.


Omdat er volgens de officier van justitie meer aanknopingspunten in het dossier van de Terneuzenaar dan van zijn schoonouders waren is er volgens haar tijdens het handgemeen sprake geweest van noodweerexces en moest hij worden ontslagen van rechtsvervolging. De verdachte heeft 97 dagen in voorarrest gezeten.

Uitspraak op 28 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (15-2-2013 om 09:43)
Het is weer eens zo ver. wat een vooronderzoek. je zal maar even 97 dagen vastzitten. dat gaat de belasting betaler heel wat geld kosten
Cookie-instellingen beheren