Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie bekogeld tijdens achtervolging

Toegevoegd: 18-02-2013, 20.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - De politie in Hulst is in de nacht van zondag op maandag tijdens een wilde achtervolging van een bedrijfsauto met bouwmaterialen bekogeld. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. 


Rond 23.30 uur zagen politieagenten op de Zoutestraat vanuit de andere kant een bedrijfsauto aan komen rijden. Deze auto had een Brits kenteken. De politie wilde de auto controleren, maar deze ging er vandoor. Tijdens de achtervolging werd regelmatig het zwaailicht en sirene gebruikt maar dat had geen resultaat. De achtervolging verplaatste zich richting België.

Tijdens de rit ontstonden gevaarlijke situaties, mede vanwege de hoge snelheden. Ook werden diverse spullen naar de politieauto gegooid. De politieagenten dachten in eerste instantie dat het om vuurwerk of een explosief ging. Later bleek dat het diverse bouwmaterialen waren. Om de politieauto van zich af te schudden, werd ook de verlichting van de vluchtauto uitgedaan, waardoor de situatie steeds gevaarlijker werd. 

Eenmaal in de buurt van De Klinge aangekomen, sprongen er - al rijdend - enkele mensen uit de auto. De auto kwam op een grasveld bij een privéterrein tot stilstand. Hierbij reed de auto dwars door een hekwerk. Toen de politieagenten de auto controleerden, bleek iedereen verdwenen. Een zoektocht in de omgeving leverde geen resultaat meer op.  

De Zeeuws-Vlaanse politie werkt samen met de politie in België aan deze zaak. Ze zijn samen op zoek naar de inzittenden van de vluchtauto en willen graag weten waarom de auto op de vlucht sloeg. De politie vraagt getuigen zicht te meldingen op het politiebureau in Hulst aan de Van der Maelstedeweg. Ook kunt u bellen naar 0900-8844 (vanuit België 0031-343578844) of anoniem 0800-7000 (vanuit België 0031-8007000).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gooidiegrenzendicht (19-2-2013 om 18:34)
Ik mag niet generaliseren, maar vrees toch dat het weer uit een andere hoek komt dan ons eigen landje. Het woord "weer" gebruik ik omdat we de laatste jaren nogal worden bestolen door Oostblokkers. Van puppy's tot auto's, van inbraak tot vernieling. Pakkans: 0,01. Kans op straf: 0. Zoals gewoonlijk.
Frans (19-2-2013 om 11:39)
Nou, dat is weer een geruststellende gedachte, dat er geen enkele van deze mafkezen is aangehouden. Die lopen dus allemaal vrij rond.
Kwalijk (19-2-2013 om 11:03)
Nou moet je me niet kwalijk nemen, maar een Politieauto die een bemanning van een busje kwijtraakt ? Dan zijn ze wel heeel bang geweest bij deze achtervolging. Tip: in deze gevallen heeft u een 9mm aan uw broeksriem hangen !
Bobo (19-2-2013 om 09:12)
Kan je ze niet stoppen,schiet de banden lek dit deden ze ook met boter smokkelaas in de goede tijd.
Witte (19-2-2013 om 08:53)
Had de politie dan niets om mee terug te kogelen ?
Cookie-instellingen beheren