Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 348 km

Jaar celstraf voor diefstallen

Toegevoegd: 25-02-2013, 18.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 44-jarige man uit Brussel na een eis van achtten maanden cel veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar plus nog een half jaar voorwaardelijk.


De man werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij negen van de vijftien tenlastegelegde gevallen van zakkenrollen en pinnen met de gestolen pinpassen. In totaal werd er ongeveer 5000 euro van bankrekeningen gehaald. De feiten vonden voornamelijk plaats in Zeeuws-Vaanderen.

Volgens de ontkennende man was hij slechts met twee landgenoten meegereden om in Nederland bij supermarkten te informeren of daar iemand hen kon vertellen waar en of er misschien auto's te koop waren. Terwijl zijn landgenoten de supermarkten binnenstapten wachtte hij in de auto.

Omdat het wel eens te lang duurde eer zij terugkwamen, ging hij kijken waar ze bleven en dat verklaarde dan ook - volgens hem dan - zijn aanwezigheid op camerabeelden.

Zie ook:
- 18 maanden Nederlandse cel (12-02-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren