Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 252 km

OM: 'Man twee jaar langer tbs-kliniek'

Toegevoegd: 28-02-2013, 16.23 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil dat een 43-jarige man uit Sas van Gent nog twee jaar langer in een tbs-kliniek verblijft.


In 2006 kreeg hij in hoger beroep door het Hof in Den Haag onder meer tbs met dwangverpleging opgelegd omdat hij in september 2003 zijn toenmalige echtgenote in een woning in Sas van Gent had gegijzeld. Nadat de vrouw kans had gezien haar vriend een sms-bericht te sturen kon de politie de vrouw bevrijden.

Volgens de deskundigen gaat het met de licht zwakzinnige en aan schizofrenie lijdende man 'goed'. Wel vinden ze dat hij nog zeker twee jaar moet worden behandeld eerder hij de eerste schreden in de richting van onbegeleid verlof gaat zetten. Vooralsnog krijgt hij van zijn begeleiders de kans om met begeleid verlof te gaan. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gespierde groene bekende mam (2-3-2013 om 09:34)
Long stay afdeling zal hem goed doen
Marja (1-3-2013 om 11:05)
Dus marco als ik het goed begrijp is het haar eigen schuld? net zoals een vrouw of meisje 's avonds laat over straat gaat/moet en dan aangerand wordt? Elk mens moet ongestoord zijn ding kunnen doen, zonder gevaarte lopen. En of je er nu een vriend op na houd, is dat jou zaak??
Marco (1-3-2013 om 02:43)
Ik wil de gijzeling niet goed praten, maar als je als getrouwde vrouw er een vriend op na houdt ? Is toch ook niet helemaal volgens de Nederlandse gebruiken ! En als de man dan nog lichte problemen heeft ? Dát wist de vrouw toch toen ze met de relatie begon ? De Sassenaar is nú in goede handen iig !
Cookie-instellingen beheren