Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 193 km

Onveiligheidsgevoelens bij Zeeuwen

Toegevoegd: 01-03-2013, 14.32 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Uit de jaarlijkse veiligheidsmonitor van het CBS en het ministerie van Veiligheid en Justitie is gebleken dat 32,4% van de Zeeuwse inwoners zich wel eens onveilig voelt.


In Zeeland kampt 14% van de inwoners met traditionele criminaliteit zoals geweld, vermogensdelicten en vandalisme. 12,3% zegt wel eens te maken te hebben gehad met cybercrime: slachtoffer van hacken op computer, smartphone, e-mailaccount of website. Maar ook pesten via internet, aan- of verkoopfraude en identiteitsfraude behoren tot deze categorie. Een ruime meerderheid, namelijk 59,9% zegt tevreden te zijn over het (laatste) politiecontact.

Gemiddeld voelt 36,6% van de Nederlanders zich wel eens onveilig. Dit gevoel komt het meest voor bij de leeftijd van 25 tot 45 jaar oud. De leeftijdcategorie 65 jaar of ouder voelt zich het veiligst.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger (3-3-2013 om 08:39)
Hey johanna.. als je dan toch bezig ben met nederlandse taal : past als een bus en klopt als een vinger
Will (2-3-2013 om 16:54)
Wat zou je denken van 95 % kom je dichter in de buurt Maar ja CBS die verdient er zijn kost mee
Verstraete (1-3-2013 om 17:15)
Mijn echtgenote die met een rolator loopt werd door een man aangevallen en buiten westen geslagen de politie gebeld die kwamen een uur later rustig afgereden vroegen wat er gebeurd was was hun antwoord wij zij weg hebben geen tijd
Johanna (1-3-2013 om 17:14)
Klopt als een bus. Ook een buitenlander? Een buitenlander achterhaald met een d hem wel? In het Nederlands schrijf je: een buitenlander achterhaalt met een t hem wel. 3e persoon enkelvoud: stam + t.
Ricky (1-3-2013 om 16:47)
Ik had veel, en heb nog te maken met ouderen. Zelden heb ik er één horen zeggen dat hij/zij zich veilig voelt op straat. Ze komen na 19.00 's avonds de deur niet meer uit. Veilig voelen ze zich waarschijnlijk alleen maar thuis met de deuren goed op slot!
KC (1-3-2013 om 16:33)
@ Geenverdiener, alvorens je alle buitenlanders over één kam scheert, zou ik toch zeggen, ga zelf aan het werk. Opvreters hou je toch wel dit staat los van hun afkomst,draag zelf je steentje bij alvorens je een oordeel over anderen velt. Emotie, om wat voor redenen dan ook vergeet rationeel denken.
Cookie-instellingen beheren