Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Celstraf geëist voor verduistering

Toegevoegd: 07-03-2013, 21.58 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Dat de gelegenheid de dief maakt, gold zeker voor een 35-jarige Vlissinger, die zich donderdag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden voor verduistering in dienstbetrekking.  


Hij genoot het vertrouwen van zijn baas, een Vlissingse middenstander, werd nooit door zijn baas gecontroleerd en aldus verduisterde hij van maart 2010 tot 10 januari 2011 bijna 78.000 euro aan geld, kras- en staatsloten. Het geld ging op aan een nieuwe auto en een wat royalere levensstijl. 

Voor die verduistering in dienstbetrekking eiste officier van justitie W. Suijkerbuijk een gevangenisstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk tegen hem. Hoeveel de schade nu precies bedroeg, werd tijdens de behandeling niet duidelijk. Er werd gesproken over 150.000 euro, 78.000 euro en 56.350 euro, een bedrag dat door de civiele rechter al eerder was vastgesteld.

De winkelier had bij de civiele rechter al aangegeven zich in dat bedrag te 'berusten' en het dan ook daarbij te laten. De zaak tegen de winkelmedewerker kwam aan het rollen toen er grote tekorten bleken te zijn. De middenstander schakelde een recherchebureau in en de medewerker moest zoals dat heet 'met de billen bloot'.

Voor dat onderzoek van het bureau had B. Vader, de raadsman van de Vlissinger nauwelijks enig goed woord over. ,,Er zitten talloze staten en staatjes in het dossier, maar nergens, maar dan ook nergens kan ik maar een splinter vinden van wat, waar en voor hoeveel er op welke dag er is verduisterd. En hoe ik ook plus en min: ik kom op geen enkele manier aan 78.000 euro. Camerabeelden bieden evenmin enig soelaas, dus alles bij elkaar is er geen enkel bewijs. Alles berust alleen maar op de eigen verklaring van mijn cliënt dat hij heeft verduisterd. Maar dat is helaas niet genoeg.''

Inmiddels werkt de Vlissinger zo'n zestig uur per week om het verduisterde geld terug te betalen en staat zijn appartement te koop. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren