Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

OM eist taakstraf en rijontzegging na 'hit and run'

Toegevoegd: 08-03-2013, 10.35 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Spijt had de 67-jarige man uit Ovezande meer dan genoeg, alleen toonde hij dit aan de rechters en niet aan het slachtoffer dat in de zaal zat. De man moest zich gister op de zitting van de rechtbank in Middelburg verantwoorden omdat hij een 17-jarige jongen had aangereden en daarna doorreed. Tegen de man is een taakstraf van 100 uur en rijontzegging van een jaar geëist.


Op 16 december 2010 was hij naar de chinees gegaan en reed hij over de Kolaardseweg in Ovezande op weg naar zijn biljartwedstrijd. Met zijn rechterwielen reed hij over een fietsstrook, dat had hij beter niet kunnen doen want op die strook fietste ook een 17-jarige jongen die door de wagen van de man vol van achteren werd aangereden. De jongen belandde op het wegdek en kon nog net 112 bellen. Omstanders ontfermden zich over de jongen en de veroorzaker reed verder. Dankzij oplettende omstander kon hij later in zijn woning worden aangehouden. De jongen liep door het ongeval zwaar lichamelijk letsel op en ondervindt tot op de dag van vandaag nog steeds hinder van het ongeval.

Tijdens de behandeling van de zaak kon de man niet nalaten regelmatig op te merken dat het ongeluk niet zijn schuld was geweest, omdat de jongen zonder licht zou hebben gefietst. Vreemd, volgens officier van justitie W. Suijkerbuijk omdat het achterlicht van de fiets na de aanrijding nog volop brandde. Dat de man ook nog was doorgereden was voor het slachtoffer, die ook zijn zegje mocht doen volstrekt onbegrijpelijk. ,,Onbegrijpelijk dat u bent doorgereden. Ik ben een mens, geen paaltje!''.

Uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjors (9-3-2013 om 11:27)
Spijt dat hij alsnog is gepakt zeker? Jongen heeft levenslang die man maar een lullig strafje van 100 uur en een jaar zijn rijbewijs kwijt, en dan ook nog de schuld op die jongen proberen te steken, wat een medeleven. En op de biljart zeker weer grooooote verhalen. wat een wereld leven wij in.
Slappe hap (8-3-2013 om 12:11)
De strafeis is weer belachelijk laag, temeer ook omdat de dader gewoon keihard ontkent en duidelijk gewoon liegt tegen de rechter. deze gewetenloze onmens zijn rijbewijs moet maar permanent ingenomen worden want naar de chinees en de biljard kan ook op de fiets of met taxi. straf die leugenaar !
Jacob (8-3-2013 om 11:51)
Veel te lage eis voor deze aso, die een gewonde aan zijn lot over laat en liever gaat biljarten. Rijbewijs voor minimaal 3 jaar intrekken en alle kosten op hem verhalen zou meer dan terecht zijn.
Cookie-instellingen beheren