Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 36 km

Hennepkwekerij aangetroffen in Middelburg

Toegevoegd: 08-03-2013, 11.42 uur
De hennepkwekerij aan de Adriaen Lauwereyszstraat.
De hennepkwekerij aan de Adriaen Lauwereyszstraat.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Donderdagavond rond 22:00 uur is door agenten een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Adriaen Lauwereyszstraat in Middelburg.

De politie kwam de kwekerij op het spoor doordat een getuige had gemeld dat een deur in de woning geforceerd was en open stond. Toen de agenten ter plekke kwamen bleek dat de deur inderdaad een stukje open stond maar door een veiligheidskettinkje aan de deur niet verder open ging. De agenten hebben een paar keer naar binnen geroepen, maar kregen geen gehoor.


Ze hebben de deur uiteindelijk verder opengetrapt omdat er mogelijk nog iemand in de woning aanwezig was. In de woning werden geen personen aangetroffen, wel stuitten de agenten op een in werking zijnde hennepkwekerij. Er is overleg gepleegd met een hulpofficier van justitie. Die bepaalde dat er onderzoek gedaan mocht worden in de woning en dat de kwekerij ontmanteld diende te worden.

Er is een ruimingseenheid ter plaatse gekomen. Alle benodigdheden voor het in stand houden van de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. In totaal zijn 330 planten geruimd. Door de agenten zijn diverse sporen veiliggesteld en van Delta NV. is een aangifte opgenomen wegens de diefstal van stroom.

Er is tot op heden nog niemand aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ik (9-3-2013 om 11:22)
Heb liever dat de politie mijn deur VERDER intrapt dan een of andere inbreker. Misschien had er iemand wel hulp nodig, je krijgt als politie zijnde niet zo maar een melding.
H86 (9-3-2013 om 00:19)
Weet niet maar wie is er nu verkeerd bezig ??? Eerst ruimen en onderzoek doen en dan pas daders zoeken ??? Volgens mij ga je eerst wachten tot er iemand de woning in gaat en pak je dan alles in één x op right ??!!! Als je zoiets merkt kom je natuurlijk niet meer terug nee, dader gevlogen dus !!
Lezer.. (8-3-2013 om 19:02)
"Ze hebben de deur uiteindelijk verder opengetrapt omdat er mogelijk nog iemand in de woning aanwezig was" Eerst goed lezen ipv te snel reageren.... Stel dat er nog wel iemand in huis aanwezig was en in nood was maar niet kan roepen oid?
Sasse (8-3-2013 om 13:20)
Elke dag een of meer, de lucrativiteit is er vanaf. De stroom wordt te goed in de gaten gehouden en buren zijn bang dat er brand uit zal breken. Hoop dat men snel de benen neemt en die troep ergens koopt ipv zelf kweken met alle risico's.
Ik (8-3-2013 om 13:17)
Oh, dus als ik volgende keer mijn deur open laat staan, bellen jullie dan de politie en trappen ze mijn deur eruit?
Cookie-instellingen beheren