Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Levende bruinvis gevonden op strand

Toegevoegd: 10-03-2013, 17.08 uur
De gestrande bruinvis.
De gestrande bruinvis.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Manfred Berrevoets
BORSSELE - Op het Kalootstrand bij Borssele is zondagmiddag rond 14.40 uur door wandelaars een levende bruinvis gevonden.  

Gelijk werd de hulp van de reddingsbrigade opgeroepen om met een strandjeep de bruinvis op te halen. Het gaat om en mannetje die ongeveer 2 tot 4 jaar oud is en een lengte heeft van 1,17 meter. Het dier was door zijn stranding erg gestrest en verzwakt en is overgebracht naar de strandpost in Vlissingen waar hij is verzorgd. Vanaf hier heeft de reddingsbrigade de bruinvis naar SOS Dolfijn in Harderwijk gebracht, waar hij verder zal worden onderzocht en verzorgd.  


In Zeeland worden naar schatting jaarlijks enkele tientallen dode bruinvissen gevonden. Het komt slechts ongeveer vijf keer per jaar voor dat er een leven bruinvis aanspoeld.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren