Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Algerijnse man ontloopt rechtzaak met smoes

Toegevoegd: 11-03-2013, 16.57 uur - Update: 11-03-2013, 20.56 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Als een 46-jarige Algerijn ooit ook maar één voet op Nederlandse bodem zet loopt hij de kans direct achter de tralies te verdwijnen. Tenminste, als de rechtbank de eis van officier van justitie Suijkerbuijk volgt. De zaak, waarbij de man overigens niet aanwezig was, diende maandag voor de rechtbank in Middelburg. De man wordt ervan verdacht in 2009 zijn twee zoontjes van toen zes en acht jaar oud naar Algerije te hebben ontvoerd.


De jongens woonden bij hun moeder, de ex-vrouw van de man. In de zomer van 2009 nam de man die toen in Vlissingen woonde zijn kinderen zonder medeweten en toestemming van de moeder mee naar zijn geboorteland Algerije. Na een half jaar lukte het de moeder die ook van Algerijnse afkomst is haar kinderen terug in Nederland te krijgen.

De man werd eind 2009 toen hij terugkwam uit zijn geboorteland opgepakt door de politie en zat geruime tijd in voorarrest. Het Haagse gerechtshof schorste dat voorarrest. Zijn paspoort was door justitie ingenomen. Toen hij in 2011 meldde dat hij wegens dringende familieomstandigheden naar zijn geboorteland moest en beloofde terug te keren, beval de rechtbank dat hij zijn paspoort terug moest krijgen. De man is sindsdien spoorloos.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T. R. (14-3-2013 om 07:37)
Nou nou, mensen gelijk maar het zittende magistratuur onderuit halen, we moeten ze juist dankbaar zijn, dit moeten ze juist vaker doen zijn we d'r goedkoop vanaf. Het is alleen jammer dat hier nog tijd en geld ingestoken gaat worden (uitspraak over 2 weken). Straf opleggen en dossier sluiten. . uit
Leo (13-3-2013 om 15:32)
Ja inderdaad,zulke lui hebben gestudeerd en krijgen nu een vorstelijk salaris om pure onzin uit te kramen.
JaJa (13-3-2013 om 15:18)
JaJa maar als een nederlandse man op valse aangiftes van een nederlandse vrouw wordt ingesloten: knappe jongen die deze dan nog vrij krijgt..
Daswaar (13-3-2013 om 12:28)
Inderdaad vreselijk naïeve actie van de "geitenwollen sokken rechter" Alleen Fred en Witte.........zouden alleen buitenlanders liegen? Of zouden er ook Nederlandse mannen bestaan die dit doen?
Marjoke (13-3-2013 om 11:26)
Zucht..... duur betaalde "geleerde" mensen en dan zulke domme dingen uit halen..... Dit is inderdaad de zoveelste buitenlander die met een smoes de dans ontspringt. Ik vind het niet gek dat de NEDERLANDERs een hekel krijgen aan dat volk, het wordt ons opgelegd door de hoge heren.
Marco (13-3-2013 om 03:52)
Als hij echt terug is naar zijn geboorteland, laat hem dan gelijk daarblijven...vertel die land dan wel dat daar een één of ander mongool rondloopt en als hun er niks aan doen, doen wij het wel...maar dan geen zachte straf, terug met dat martelen, hij zou zich dood willen wensen, dat is pas straffen
Cookie-instellingen beheren