Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 163 km

Burgemeester Lonink: 'Café Larry's drie maanden dicht'

Toegevoegd: 12-03-2013, 16.37 uur
Door: Veerle van Iren
SAS VAN GENT - Burgemeester Lonink heeft besloten om café Larry's in Sas van Gent voor drie maanden te sluiten. Hij neemt deze ingrijpende maatregel omdat het café al meer dan een jaar veel overlast geeft. Er was regelmatig sprake van geluidsoverlast en vechtpartijen in en rondom het café. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor gebruik van en handel in verdovende middelen.

Het café was eerder, eind 2011 al eens voor twee weken gesloten. Het doel van de sluiting is dat de overlast rond het café en in Sas van Gent weggenomen wordt. Burgemeester Jan Lonink zegt: "We hebben als gemeente meerdere malen met de exploitant gesproken om te zorgen dat het café zich aan de regels houdt en dat het rustig zou blijven. Als we nu de balans opmaken moeten we constateren dat de situatie in het afgelopen jaar niet verbeterd is. Er is een patroon van incidenten die in direct verband met het horecabedrijf staan. De openbare orde en veiligheid in Sas van Gent zijn daardoor op onaanvaardbare wijze aangetast. Daarom treden we nu handhavend op en dat betekent dat het café voorlopig zijn deuren moet sluiten.''


De sluitingsmaatregel ging gisteren in.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (15-3-2013 om 07:59)
Jammer maar helaas. Maar de "rotzooi" die daar binnen komt, gaat nu zijn heil ergens anders zoeken. In andere café's, op straat. Kunnen ze dan niet beter in één café zitten wat er al jarenlang "ervaring" mee heeft? Zit het in ieder geval allemaal op één plek.
Boekanier (14-3-2013 om 14:12)
Het echte probleem is vaak dat mensen zoals u die nooit buiten mogen of kunnen komen dit soort reacties plaatst. Baseer uw verhaal op feiten voordat u onzin gaat verkondigen.
Boekanier (14-3-2013 om 14:10)
Beste K, k nodig u van harte uit om een biertje te drinken in de Boekanier. Waarschijnlijk zult u dat niet doen omdat u er nooit komt. Anders had u wel geweten dat hier absoluut geen drugs wordt gebruikt/verhandeld. Ook voor vechtpartijen zult u waarschijnlijk diep de geschiedenis in moeten duiken.
Pekaker (14-3-2013 om 10:18)
Mensen egt boelshit dat het dicht is maar let op overlast gaat er blijven hoor en al die domme leugens over drugs volgens mij zitten jullie er zelf aan maar geloof wat je zelf wil khoop dat je er blij van word pekaker!!!!!!!!!!!!!!!
Frans (14-3-2013 om 09:33)
Hulde. Eindelijk wordt er iets aan gedaan. Als ze niet welwillend zijn dan moet er maar wat 'duidelijker' opgetreden worden. Het is niet anders. Misschien dat het nu wel doordringt dat er iets aan gedaan moet worden.
Weeterniksvan (13-3-2013 om 23:13)
Terleurstellend zijn de reacties! Van dat niet Larry de verantwoordelijk is maar de klachters. Hoe ver is het gekomen in "Nederland". Als ik Sas binnen kom inrijden rond een uur of 03:00/04:00 staan er op elke hoek wel groepjes. En jawel om te kijken of er politie sas in komt. De gem. is 14 jaar!!!!
Cookie-instellingen beheren