Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Man moet geld kerk terugbetalen

Toegevoegd: 14-03-2013, 22.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Linksom of rechtsom, een 59-jarige inwoner van Gapinge zal hoe dan ook het geld dat hij in de jaren 2003 tot en met medio 2009 van de Protestantse Gemeente in Wemeldinge heeft verduisterd terug moeten betalen.


In een civiele procedure is vastgesteld dat het om 102.107 euro gaat, het Openbaar Ministerie gaat uit van 120.000 euro en de rechtbank beslist in de tweede helft van dit jaar voor welk bedrag de man zal worden geplukt. De zaak tegen de man diende donderdag voor de rechtbank in Middelburg.

De man woonde destijds in Wemeldinge en was penningmeester/administrateur van de betreffende kerk. Volgens het kerkbestuur was er alles bij elkaar zo'n anderhalve ton verduisterd. Geld van de kerk verdween naar zijn privé-bankrekeningen of rekening van zijn administratiekantoor en vervolgens verdween het geld als sneeuw voor de zon.

Tijdens de behandeling van de zaak, midden mei 2011, zei hij dat zijn kinderen in de financiële problemen waren gekomen en hij hen wilde helpen. Toen hij ook zelf geldproblemen kreeg ging de verduistering onverminderd door. Toen het kerkbestuur een keer de boeken controleerde en geld miste kreeg de man alle kans om een en ander recht te zetten.

Voor de verduistering kreeg hij destijds een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd.

Zie ook:
Taakstraf voor verduistering (30-05-2011)
OM wil ton van penningmeester (17-05-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lia (15-3-2013 om 14:07)
Hoe durf je het geld te pikken van gods huis
Anja (15-3-2013 om 12:42)
Taakstrafje van 240 uur en 6 maanden brommen. Tjonge wat een straf. Ja de man moet geld terugbetalen maar wie zegd dat hij dat nog heeft?? MIsschien al weggesluist. Kinderen in de problemen ... lekkere smoezen. Nog even en hij heeft geen schuld maar zijn kinderen wel
Ella (15-3-2013 om 10:40)
Voor deze straf wil ik het ook wel doen!!. Van geen wonder dat we cellen kunnen verhuren aan België, hier moet je een moord plegen, dan krijg je pas huisvesting van de staat, belachelijk die straffen hier!
Jaap (15-3-2013 om 10:29)
Ongekend zo,n gebrek aan kennis van functiescheiding. Men leert maar niet dat adm en penningmeester door 2 afzonderlijke personen moet gebeuren. Tussentijdse jaarrekeningen? Kerkbestuur: eigen schuld dikke bult!
Cookie-instellingen beheren