Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocate vrachtwagenchauffeur bepleit vrijspraak

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.02 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudenbosch is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar met een proeftijd van vijf jaar geëist. De zaak diende vandaag voor de rechtbank in Middelburg.

De chauffeur stond in de ochtend van 8 juni vorig jaar met zijn betonmixer bij een bouwproject in Yerseke. Toen hij wilde wegrijden bemerkte hij dat er 'iets niet goed ging', stopte en zag tot zijn grote schrik dat hij een fietsster had aangereden. Het slachtoffer, een 74-jarige vrouw uit Yerseke, overleed ter plekke.


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de chauffeur een beperkt zich op wat buiten zijn wagen gebeurde gehad, omdat de ruit redelijk vol zat met naamplaten, poppen, slingers en dat soort attributen. Daardoor had hij de vrouw mogelijk niet gezien. Uit technisch onderzoek bleek dat de vrouw waarschijnlijk vlak voor de betonmixer had gestaan en dat hij haar daardoor niet had kunnen zien. Voor de advocate van de chauffeur reden genoeg om voor haar cliënt vrijspraak te pleiten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart (19-3-2013 om 21:57)
Belachelijk die opmerkingen! Rij zelf 650km per dag! En de meeste ongelukken komen door al de automobilisten,scooters,fietser, voetgangers, die geen geduld hebben, en altijd voor je neus nog ervoor willen!! Vooral die eikels van directeurtjes en vertegenwoordigers op de weg!!
Chauffeur (19-3-2013 om 21:54)
Iedereen weer reageren!! Wat zijn je toch goed allemaal!! Ben zelf ook chauffeur, en ze kruipen altijd achter langs je truck.. snel snel snel, en wij moeten maar wachten!! Geen geduld hebben ze allemaal!! gaan ze het opeens op andere dingen steken als er iets voor je raam hangt......
Danny (19-3-2013 om 12:43)
Volgens mij heet EDEL eigenlijk EZEL
Gerard (19-3-2013 om 12:41)
R. Kijk maar eens goed naar de foto's. http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Picture?nid=19784&pid=37608 Het uitzicht kan dan hoog zijn maar als je dit dan zelf nog hoger maakt met platen en andere rommel ben je toch verantwoordelijk!
DD (19-3-2013 om 11:17)
Triest, dit ongeluk, dit heeft niemand gewild. Als hier nog iets positiefs uit mag komen, dan zou het moeten zijn dat iedereen die in de buurt van een vrachtwagen komt, zich er HEEL goed bewust van moet zijn dat het zicht in de cabine beperkt is! Vlak voor, achter en opzij zijn dode hoeken.
H van M (19-3-2013 om 10:26)
ONGELOFELIJK MAN.. Ik word aangehouden met 0.8 promille drank op prive en ik ben chauffeur van beroep en rijd al 23 jaar schadevrij en ook geen ongeval veroorzaakt door drank maar ik krijg 1.5 jaar rijontzegging 2000 euro boete en 160 uur werkstraf omdat ik chauffeur ben en hij rijd iemand dood ??!
Cookie-instellingen beheren