Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor hennep en XTC

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.04 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een anonieme tip dat er in de woning van een 31-jarige Axelaar een vuurwapen zou zijn was op 18 oktober vorig jaar voldoende om met een Regionale Ondersteunings Groep (ROG) van de politie een 'bezoek' aan de man te brengen.


Het vuurwapen bleek een Browning uit 1910 te zijn. Wat de ROG nog meer ontdekte was een hennepkwekerij met 176 planten en 2745 gram afval. Ook vonden ze nog 124 XTC-pillen. ,,Eigen gebruik'', legde de Axelaar uit., ,,Ik ben een zware stapper''. Na zijn aanhouding verbleef hij een maand in voorarrest, hetgeen hem duidelijk goed had gedaan, zo betoogde hij. Hij was van de drank af en zijn drugsgebruik was ook verleden tijd.

Tijdens de behandeling van de zaak vroeg hij zich luidkeels maar eens af waar 'we 'nu in vredesnaam mee bezig zijn. ,,Waar gaat dit over ?! Dit kost bakken en bakken met geld. Ik heb niet gedeald, heb niemand kwaad gedaan, heb ook geen stroom afgetapt en dan dit.'' De officier van justitie eiste een celstraf van vijf maanden waarvan twee voorwaardelijk tegen hem.

De uitspraak is op 29 maart


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gia (19-3-2013 om 01:53)
En gelijk heeft ie, en dat zijn een hoop rechercheurs, rechters en officiers v justitie met hem eens. Het legt zo'n grote druk op het justitiële apparaat. Zolang er geen overlast is of slachtoffers worden gemaakt is er niks aan de hand.
Cookie-instellingen beheren