Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf en schadevergoeding wegens ontvoering

Toegevoegd: 25-03-2013, 16.38 uur
Door: Veerle van Iren

MIDDELBURG - Een 46-jarige Algerijn is vandaag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en het betalen van 6.200,- euro schadevergoeding. Daarnaast, als hij tenminste ooit nog eens een voet op Nederlandse bodem zet, moet hij direct de gevangenis in.


De man werd ervan verdacht in 2009 zijn twee zoontjes van toen zes en acht jaar oud, die bij hun moeder woonden, naar Algerije te hebben ontvoerd. Na een half jaar lukte het de moeder, die ook van Algerijnse afkomst is, haar kinderen terug in Nederland te krijgen.

Eind 2009 kwam hij terug naar Nederland en werd opgepakt door de politie, de man zat geruime tijd in voorarrest. Het Haagse gerechtshof schorste dat voorarrest. Zijn paspoort was door justitie ingenomen. Toen hij in 2011 meldde dat hij wegens dringende familieomstandigheden naar zijn geboorteland moest en beloofde terug te keren, beval de rechtbank dat hij zijn paspoort terug moest krijgen. De man is sindsdien spoorloos.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sensei (25-3-2013 om 17:17)
Het was al een lachtertje deze zaak en nu helemaal. Die komt niet terug. wat snappen ze er nou niet aal. Spaar tijd en geld voor andere zaken!
Cookie-instellingen beheren