Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fataal ongeluk door 'secondenslaapje'

Toegevoegd: 25-03-2013, 16.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Misschien had hij even een 'secondenslaapje' gehad, want anders kon een 81-jarige man uit het Belgische Zelzate het maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg het ongeval ook niet verklaren.


Het was 1 september 2011. De man had die ochtend wat onkruid gewied, was met zijn vrouw in Philippine wat gaan eten en zij reden vervolgens op hun gemakje richting Sluis. Bij Draaibrug voelde hij zich wat vermoeid en bedacht dat hij in Sluis wat zou rusten.

Zover kwam het echter niet, want in een flauwe rechter bocht raakte hij op de andere weghelft en botste frontaal tegen een tegenligger. De bestuurder daarvan, een 79-jarige man uit Heinkenszand, overleed ter plaatse. Twee van zijn passagieres, zijn 74-jarige echtgenoten en een 71-jarige Vlissingse, raakten ernstig gewond. De Belg en zijn echtgenote raakten licht gewond.

De officier van justitie eiste vandaag een boete van 2.000 euro en een rijontzegging van drie jaar tegen de Belg. Als de rechtbank de rijontzegging volgt, dan geldt die overigens alleen voor Nederland. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- 01/09/2011: Dode en gewonden bij frontale botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus kan tenminste rijden (28-3-2013 om 17:38)
@ kees, ik had toch liever gehoopt dat het slachtoffer 80 was geworden, maar dat kan nu niet meer omdat opa zonodig wel door bleef reden tot er doden vielen. het "recht" op een auto weegt niet op tegen een mensenleven, bent u nu helemaal van de pot gerukt ! kan je niet meer rijden stop er dan mee !
Kees (27-3-2013 om 22:26)
Bertus ik hoop dat je tachtig wordt in goede gezondheid maar dan hoop ik ook dat je de rest van je leven mag lopen maar volgens mij heb je totaal geen verstand van het besturen van een motorvoertuig want een ongeluk heeft niks met leeftijd te maken het zit gewoon in een donders klein hoekje
Gitta (27-3-2013 om 22:24)
En altijd komen er weer van die reacties dat bejaarden geen auto meer mogen rijden. Wacht maar tot je zelf die leeftijd hebt bereikt dan praat je wel anders. Mijn vader leverde zelf zijn rijbewijs in toen hij merkte dat het allemaal niet meer zo soepel ging, zo kan het dus ook!
Bertus beveelt een scootmobiel aan (27-3-2013 om 17:30)
@ vlissinger, inderdaad, ik betrap mezelf nu nooit dat ik zomaar wakker wordt op de verkeerde weghelft nee, u wel dan ?!!! zou u dan u rijbewijs niet eens snel inleveren ? uw uitlatingen zijn verontrustend in die zin dat u blijkbaar de op verkeerde weghelft spookrijden maar als normaal ervaart.
Vlissinger (27-3-2013 om 17:05)
@Bertus Jij rijdt zeker niet verder dan naar de supermarkt? wat je zegt is totale onzin. microslaap treed op bij bestuurders die (over)vermoeid zijn. en nee. dat was hij 's ochtends waarschijnlijk nog niet. even nadenken hé. Het is iets dat ongemerkt gebeurd.
Renata (26-3-2013 om 21:12)
Deze officier van justitie spoort net zo min als de rechters hier. Eens kijken als zijn vader was dood gereden. En als deze oude vent fatsoen had zou hij uit zichzelf zijn rijbewijs inleveren omdat hij een mens het leven heeft genomen. Walgelijk.
Cookie-instellingen beheren