Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis na 'seksuele uitbuiting' vrouw

Toegevoegd: 25-03-2013, 18.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Die 70-jarige man uit Bergen op Zoom deed er maandag, tijdens de behandeling van zijn zaak door de rechtbank in Middelburg wat lacherig over. Waar ging het eigenlijk over? Ze wilde zelf. En ja, het was best wat sensatie; het gaf hem een kick; het was een leuk tijdverdrijf.


De realiteit was er een van een totaal andere orde. Seksuele uitbuiting van een beperkt begaafde en drugsverslaafde jonge vrouw. Een vrouw, die gedwongen werd tot prostitutie. Een plaatsgenote. Een vrouw, voor wie hij de 'buddy' was toen zijn in een psychiatrische inrichting in Halsteren verbleef.

Ruim een jaar lang - van juni 2009 tot en met juli 2010 - werd zij door de Bergenaar naar de homo-ontmoetingsplaats bij de Kreekraksluizen bij Rilland gebracht om daar mannen aan hun gerief te helpen. Terwijl de vrouw in de auto bleef zitten ging de man op zoek naar klandizie. Het geld dat ze voor haar diensten kreeg verdween voor een deel in de zakken van P. en na iedere dienstverlening vertrok hij met haar naar Bergen op Zoom om haar daar van drugs te voorzien. Vervolgens reden ze weer terug op zoek naar een volgende klant.

Niets aan de hand, zou de Bergenaar diverse keren zeggen. ,,Ze wilde zelf. Ze wilde graag een centje bijverdienen en zo kwamen we op de Kreekraksluizen uit. Nee, geld heb ik nooit gekregen. Ik hield van haar, ik was de redder in nood en deed het uit liefde voor die meid.'' De vrouw had echter anders verklaard.

Ze was doodsbang voor hem en liet zich dus makkelijk chanteren. Omdat hij haar bankpas en ID-kaart had afgenomen, een sleutel van haar woning had en ook nog dreigde eens naaktfoto's en films die hij van haar had gemaakt aan haar ouders te geven, deed ze wat hij van haar verlangde.

De vrouw was overigens niet het enige slachtoffer van de man. Hij vertoefde regelmatig op het terrein van een psychiatrische inrichting in Halsteren, legde daar de contacten en wist op die manier nog vier andere vrouwen tot prostitutie aan te zetten. Deze hadden overigens geen aanklacht tegen hem ingediend.

De zaak kwam aan het rollen, toen iemand de vrouw met de man die haar vader kon zijn in de auto op de afwerkplek aantrof en de politie inschakelde. Deskundigen omschreven hem als iemand die zich superieur opstelt, lijdt aan een opgeblazen zelfgevoel, weinig schuldbesef kent en nauwelijks een gewetensfunctie heeft.

Verbazingwekkend was overigens dat de Bergenaar stug bleef volhouden dat hij er geen flauw idee van had gehad en er ook nooit bij had stilgestaan dat vrouwen die in een psychiatrische inrichting verblijven een psychisch probleem hebben.

Officier van justitie G. van der Hofstede hield het de Bergenaar nog maar eens voor: ,,Misbruik, uitbuiting van kwetsbare vrouwen en uw werkterrein was Vredenrust. Ik heb het dossier met afschuw gelezen.'' En wat hem betreft mag de bejaarde man voor één jaar achter de tralie, met als stok achter de deur nog eens zes maanden voorwaardelijks mocht hij nogmaals in de fout gaan en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan.

De rechtbank doet uitspraak op 8 april.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anna (28-3-2013 om 11:41)
Jos (26-3-2013 om 21:16 uur) Is die rechter trouwens wel toerekeningsvatbaar ??????????????? Niet om het een of ander, de eis werd gesteld door de officier van Justitie, niet door de rechter. De rechter beslist uiteindelijk over de strafmaat.
Francois (27-3-2013 om 13:42)
Zieke geest, is TBS geen optie....
Hallo justitie (27-3-2013 om 09:56)
Hallo justitie, ziet u dan niet dat deze man zeer ernstig zwaar crimineel sadistisch gestoord is ? dit beest dient permanent opgesloten te worden. of is justitie zelf niet helemaal lekker in de bovenkamer ?
Mia (27-3-2013 om 07:13)
Ik denk, dat deze ploert zelf niet zou misstaan in een psychiatrische inrichting!
Jos (26-3-2013 om 21:16)
1 jaar cel is veel te weinig , enkelband om z,n poot en goed zichtbaar aanbrengen dat ding . Meer dan achterlijk dat die mafkees er met zo,n lage straf vanaf komt . Is die rechter trouwens wel toerekeningsvatbaar ???????????????
Renata (26-3-2013 om 21:06)
Hopelijk rekenen ze in de gevangenis met hem af, dan vergaat hem die lacherigheid wel.
Cookie-instellingen beheren