Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

4 jaar cel en schadeclaim voor oplichter

Toegevoegd: 28-03-2013, 14.54 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - De 57-jarige verzekeringstussenpersoon uit 's Heer Arendskerke die ervan werd verdacht voor zeker 7 ton zijn cliënten en de verzekeringsmaatschappij Aegon te hebben opgelicht is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van vier jaar waarvan een jaar voorwaardelijk en het betalen van een schadevergoeding. Ook mag hij vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen en moet zijn vonnis openbaar worden gemakt. Het vonnis was overeenkomstig met de eis van de officier.


Het ging allemaal niet zo goed met zijn Goese bedrijf Mundia Adviesgroep bv en het kwam zelfs zover dat hij het ene gat met het andere gat begon te dichten. Want niemand mocht weten dat het allemaal wat minder werd en zijn levensstandaard wilde hij wel graag op peil houden. Hij vervalste documenten, liet polissen uitbetalen en het geld op zijn rekening storten, bedacht een 'premiedepot' waar mensen hun geld in konden stoppen en van waaruit duurdere premies konden worden betaald. Het geld verdween echter in de zakken van hun vertrouwensman. De slachtoffers bleven met een hogere hypotheek zitten, die ze speciaal daarvoor hadden afgesloten. Ook verkocht hij hen niet bestaande verzekeringen.

De oplichter zelf ging het niet slecht af. Via zijn oplichtingspraktijken en verduisterde geld nam hij het er goed van: een woning met fitnessruimte bij het Goese Meer, een lease-auto van 1500 euro per maand, een verbouwinkje van 77.000 euro, vakanties naar Zuid-Afrika, Frankrijk en Zwitserland, familieleden die door hem werden gefêteerd, een caravan, een tv'tje van 2500 euro en nog het een en ander.

De zaak kwam aan het rollen toen een cliënte bij Aegon een polis wilde afkopen en op haar geld zat te wachten, toen bleek dat het geld al lang en breed op de rekening van de man was gestort. Aegon startte een fraude-onderzoek en op 6 juni 2011 nam de politie de administratie van de man in beslag, toen bleek ook hoe groot zijn fraude was geweest en hoeveel ellende hij had veroorzaakt.

De reclassering had een taakstraf, een voorwaardelijke celstraf en/of elektronisch toezicht voorgesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eitje (29-3-2013 om 07:51)
De reclassering had een taakstraf en voorwaardelijke celstraf voorgesteld??? Met welke roze bril doet deze reclasseerder zijn werk?
Pffff (28-3-2013 om 18:04)
Ja pfff,en aan het eind wordt zijn schuld kwijtgescholden door de WWB wet en schuldhulpsanering. toch niet slecht 7 ton voor 4 jaar.
Jaap (28-3-2013 om 17:49)
Ik mag aannemen dat deze persoon zijn bezittingen te gelde zal moeten maken om de gedupeerden enigszins schadeloos te stellen. Voor de vier jaar in de gevangenis ook een flinke eigen bijdrage vragen.
Cookie-instellingen beheren