Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 337 km

Trucker veroordeeld voor ongeluk

Toegevoegd: 29-03-2013, 16.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudenbosch een boete van duizend euro en voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden opgelegd.


Het Openbaar Ministerie (OM) had een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar met een proeftijd van vijf jaar geëist. De eis van het OM was gebaseerd op 'dood door schuld'. Begin juni vorig jaar was hij net met zijn betonmixer weggereden van een bouwproject in Yerseke, toen hij merkte dat er iets goed mis was.

Hij stopte, stapte uit en zag dat er een fietsster onder zijn wagen lag. Het slachtoffer, een 74-jariger inwoonster van Yerseke overleed ter plaatse. De oorzaak van het ongeval lag volgens de officier van justitie aan het beperkte uitzicht dat hij had omdat de ruit vol zat met slingers, naamplaten en poppen.

Hoe het ongeval precies was gebeurd werd uit technisch onderzoek niet duidelijk en dus kon ook niet worden vastgesteld waar de vrouw zich vóór het ongeval had bevonden en of de chauffeur de vrouw nu wel of niet had kunnen zien.

Er waren volgens de rechtbank dan ook meerdere scenario's mogelijk. Op grond daarvan oordeelde de rechtbank dat het 'dood door schuld' niet bewezen kon worden. Wel achtte de rechtbank bewezen dat hij schuldig was aan de overtreding: het veroorzaken van gevaar op de weg. 

Zie ook:
- 08/06/2012: Vrouw omgekomen bij botsing truck  
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (31-3-2013 om 15:20)
2 jaar rij ontzegging eisen.. en OOK nog 2000 euro boete? ben je wel lekker. 2 jaar rijontzegging is al dik 50.000 euro boete!!!
Vlissinger (31-3-2013 om 15:19)
Het enige voordeel dat "schone" ramen oplevert is blijkbaar minder straf, bij een ongeval dat in beide gevallen (met of zonder nummerborden e.d.) gewoon had plaats gevonden. Ook deze rechter rijdt blijkbaar alleen in een speelgoed auto naar de supermarkt. en weet niet waar hij over praat.
Jean luc (30-3-2013 om 20:42)
Natuurlijk hoeven de nummerborden en andere dingen voor het raam niet de oorzaak van dit trieste ongeval te zijn. Mede truckers,wees slim,en zorg voor schone troep-vrije ramen. Dat voorkomt een hoop heisa. Verder blijft het altijd goed oppassen. Betere voorlichting.en wederzijds begrip gevraagd!
Emil (30-3-2013 om 17:15)
Ongehoord chauffeurtje pesten ga eerst wat eens doen aan de fietsers die malen aan ons hebben laat ze maar eens verplicht meerijden kunnen ze zien wat het is om zo groot te rijden
R. (30-3-2013 om 17:05)
Mee eens met deze reacties! En maar innen al die hebberige overheids instellingen........ Viezerikken zijn het tijd voor de revolutie!
Bart (30-3-2013 om 10:42)
ZEER ONTERECHT!! Ben ook chauffeur. mensen en fietsen willen altijd snel voor of achter je langs, want ze vinden ons maar lastig met die trucks!! Geen begrip en geduld hebben ze meer! Vergeet niet mensen: ZONDER TRANSPORT STAAT ALLES STIL!!! maar dan ook alles! Geen geduld en respect is er meer!!!
Cookie-instellingen beheren