Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Forse boete voor weghalen asbestlint

Toegevoegd: 29-03-2013, 16.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag beslist dat Delta Oester bv in Yerseke conform de eis een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk moet betalen.


Begin vorig jaar moest er een pomphuisje worden gesloopt en het asbest dat daarbij vrijkwam moest worden opgeruimd. Bij een controle door de arbeidsinspectie bleek echter het markeringslint te zijn verwijderd, zonder dat daar toestemming voor was verleend. Het asbest was toen overigens al verwijderd.

Na onderzoek bleek dat een medewerker van de bv op verzoek van een familielid van de eigenaar van de bv het lint had weggehaald.

Zie ook:
- Weghalen asbestlint blijkt dure fout (18-03-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (31-3-2013 om 11:12)
Ben het met de reactie van RfM eens. De rest wat in de rechtbank volgt is bureaucratisch geneuzel. En wat betreft asbestkenners schoon is schoon. Het was schoon maar het lint niet weggehaalt en je wil je bedrijf runnen. Komop hoe komt Nederland er anders bovenop zonder deze hardwerkende doorzetters
Gianna (30-3-2013 om 21:47)
Degenen die afwijzend reageren kennen duidelijk de gevaren van asbest en de mogeleijke gevolgen in de vorm van asbestkanker niet. Levensgevaarlijk spul. Daarom zijn er zeer strenge regels. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die het beter weten... Trieste reacties.
Kees (30-3-2013 om 21:38)
Met een overval kom je makkelijker weg.
Emil (30-3-2013 om 17:02)
Ik zeg weer wat geld binnen gehaald om naar een land te storten die in de problemen zit en zonder aan de eigen mensen te denken daar zijn ze erg goed in.
Jac (30-3-2013 om 13:42)
De wet moet altijd met een bepaalde mate van redelijkheid worden toegepast. Helaas zijn de rechters in ons land dit de laatste jaren vergeten. Ach,nog een paar jaar en dan is het oorlog in Europa, want zoals het nu gaat zal de bom een keer barsten, door sociale onrust en de oprukkende tweedeling.
Jan P (30-3-2013 om 11:55)
Gaat inderdaad helemaal nergens over! Het gaat tegenwoordig ook niet om veiligheid maar om geld, zoals dat tegenwoordig overal zo is.
Cookie-instellingen beheren