Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Belgisch jacht stuurloos voor Vlissingen

Toegevoegd: 31-03-2013, 14.58 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De KNRM-reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag een motorjacht te hulp geschoten op de rede van Vlissingen.


De eigenaar van het Belgische motorjacht wilde zijn boot van de winterstalling in Vlissingen overvaren naar de thuishaven Blankenberge. Als hij nog maar korte tijd onderweg is, gaat het echter al mis.  De motor raakt door koelwaterproblemen oververhit. De driekoppige bemanning drijft stuurloos en dus is het noodzakelijk om hulp in de schakelen.

Even na vier uur worden de redders van het station in Breskens gewaarschuwd. Zij zetten met de Zeemanshoop koers naar het jacht. Bij aankomst wordt een opstapper overgezet en deze brengt een sleepverbinding tot stand.

Het jacht is vervolgens naar de jachthaven in Breskens gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (31-3-2013 om 23:10)
En wat zou je doen zonder de KNRM. Goede Pasen :-)
Cookie-instellingen beheren