Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bruinvis gered bij Hoedekenskerke

Toegevoegd: 31-03-2013, 15.02 uur - Update: 31-03-2013, 22.19 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - Bij het Zuid-Bevelandse Hoedekenskerke is zondagmorgen een levende bruinvis aangetroffen. Het dier is overgebracht naar SOS Dolfijn.
 
De bruinvis werd rond 10.45 uur ontdekt door een inwoner van het dorp. Het dier lag langs de Zeedijk en had zichzelf kennelijk vastgezwommen in het slik. De man heeft direct een poging ondernomen om het dier naar de kant te krijgen.
 
De Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) kwam ter plekke en heeft het dier uiteindelijk van het slik gehaald. De bruinvis werd overgebracht naar een tijdelijk onderkomen voor nader onderzoek. Het dier bleek een vrouwtje van 1,26 meter en zal weer op krachten moeten komen bij SOS Dolfijn in Harderwijk.


Rond 19.00 uur arriveerde de bruinvis bij het opvangcentrum. Ze bleek veel modder in haar bek te hebben. Rond 22.00 uur zwom het dier alweer zelfstandig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zomaar (2-4-2013 om 12:54)
@ H van M, Dus als u ziek wordt moeten we u ook maar gewoon dood laten gaan? goeie actie!
Domdom (1-4-2013 om 08:31)
@ H van M, dieren worden gewoon ook wel eens ziek. soms door de troep van de mens. van mij hoeft ook niet elke garnaal een reservaat, maar zo als u denkt toont maar weinig respect voor het leven of uw leefomgeving.
H van M (1-4-2013 om 00:42)
Natuurlijk, weer zo'n domme actie van mensen die alles zielig vinden in natuur ! Als iets aanspoelt is er iets aan de hand met dat beest of ziek.Dat is moeder natuut, zieke of zwakkere gaan gewoon dood zodat de sterke overleven en betere nakomelingen geven ! Niks zielig en laat natuur d'r gang gaan
Renata (31-3-2013 om 23:06)
Zit dit te lezen en zie het tegelijkertijd op het nieuws. Fijn dat ze weer zelfstandig zwemt. EHBZ en SOS Dolfijn: Pasen of niet, jullie zijn er weer, respekt. Goed handelen van de vinder.
Cookie-instellingen beheren