Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

Poolse man nog steeds vermist

Toegevoegd: 01-04-2013, 19.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Naar aanleiding van de vermissing van de Poolse Stanislaw Karol is er een uitgebreid onderzoek ingesteld. De man is op 21 februari 2013 voor het laatst gezien bij tankstation De Schelphoek aan de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede. Zijn auto, een witte Mercedes Sprinter werd een dag later zwaar beschadigd teruggevonden aan de Mosoelstraat in Hoogvliet. 


Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan, getuigen zijn gehoord en er is een sporenonderzoek ingesteld. De plaats waar met de Mercedes een ongeval plaatsgevonden zou hebben werd niet gevonden evenals de man zelf. Familie, vrienden en bekenden van de man, zowel in Polen als in Nederland, hebben niets meer van hem vernomen. 

Om een misdrijf uit te sluiten is zaterdag een zoekactie gehouden in het recreatiegebied grenzend aan Hoogvliet. Hierbij is gebruik gemaakt van de Delta reddingshondengroep die met meerdere honden en mensen het gebied hebben doorzocht. In een zeer afgelegen en moeilijk begaanbaar deel van het Ruigplaatbos is, onder een omgevallen boom, een provisorisch bivak aangetroffen. Hierin lag kleding die overeen komt met de kleding die de man droeg op de dag dat hij verdween. Het gebied is vervolgens volledig uitgekamt maar de man is niet aangetroffen.

Omdat zijn schoenen niet in de bivak lagen en de man kennelijk recent levensmiddelen heeft gekocht, heeft hij mogelijk andere kleding gekocht en is vertrokken. De politie gaat vooralsnog uit van een vrijwillige vermissing en sluit suïcidaal gedrag niet uit. Om deze reden blijft het verzoek naar hem uit te kijken van kracht zodat bij aantreffen contact met de politie of familie kan worden opgenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren