Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voertuig van wegpiraat in beslag genomen

Toegevoegd: 04-04-2013, 16.44 uur
Door: Veerle van Iren
BURGH HAAMSTEDE - Woensdagavond is om ongeveer 20:00 uur de personenauto van een 22-jarige man uit Schouwen-Duiveland in beslag genomen. Het voertuig was technisch niet in orde en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.


Tijdens een motorsurveillance zag een agent een personenauto rijden. Van de bestuurder was hem bekend dat deze geen rijbewijs had, omdat dit enige tijd geleden was ingevorderd. Ook was het kentekenbewijs van de auto ingevorderd omdat de auto technische mankementen vertoonde, met andere woorden: deze bestuurder mocht geen auto besturen en de auto zelf mocht al helemaal niet meer op de openbare weg komen. De agent is de auto gevolgd met als doel de man te laten stoppen voor een controle.

De bestuurder wilde daar echter niet op wachten, hij gaf vol gas. Met hoge snelheid ging hij er vandoor en veroorzaakte, doordat hij door een rood verkeerslicht reed op de kruising Kloosterweg/Hoogezoom, nog bijna een ongeval. De agent vond het op een gegeven moment onverantwoord om de achtervolging voort te zetten. Hij waarschuwde zijn collega's en samen zetten zij een fuik op voor de bestuurder.

Ter hoogte van de Vertonsweg in Burgh Haamstede is de auto uiteindelijk gestopt en kon de bestuurder worden aangesproken. Het betrof een 22-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De bestuurder is aangehouden omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs, omdat zijn auto niet op de openbare weg mocht komen en voor het in gevaar brengen van het overige verkeer. De auto is in beslag genomen. Er moet door de officier van justitie nog een beslissing genomen worden of de auto vernietigd gaat worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (6-4-2013 om 13:32)
Witterijst is overduidelijk een vriendje van dit stuk tuig! Triest ;)
BM (6-4-2013 om 04:04)
@Beek, Ik doe er ook een duit bij. @Witterijst; Je doet "een duit in het zakje" en niet "een duit uit het zakje". Wees voorzichtig met wat je zegt.
Renata (6-4-2013 om 00:25)
Witterijst (??) zou me niet verbazen als jij de crimineel in kwestie bent, i.q. past wel.
Beek (5-4-2013 om 20:57)
@Witterijst Ik wil nog een extra duit erbij voegen. Volgens van Dale is reist alleen de reizende reiziger. Al het andere wat rijst met lange ij... Dus wees voorzichtig... met praatjes maken!
Bet Wetermans (5-4-2013 om 18:38)
@ witte-rijst ; Goesenaar gebruikt de vervoeging van rijzen wat omhoog komen als betekenis heeft dus de gene die een cursus moet gaan volgen in plaats van praatjes te maken is de grassoort en niet de Zuid Bevelandse stadsbewoner.
Gitta (5-4-2013 om 18:06)
Mis Witterijst... Rijst kun je inderdaad eten maar een vraag rijst (stijgen, opkomen) Een reiziger reist inderdaad maar beslag rijst. Verbeter de wereld en begin bij jezelf
Cookie-instellingen beheren