Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

EOD laat materiaal Nieuwland ploffen

Toegevoegd: 05-04-2013, 15.03 uur
Door: Roland de Jong
OOSTKAPELLE - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vanmiddag op het strand bij Oostkapelle materiaal tot ontploffing gebracht. 
 
Het ging om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog die deze week werden gevonden op een terrein aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland. Het materiaal werd gevonden in een oude gevechtsput.


Rond tien over twee 's middags waren in Oostkapelle kort na elkaar twee harde knallen te horen. Op dat moment werd het explosieve materiaal door de EOD onschadelijk gemaakt. Daarvoor was het materiaal ingegraven met behulp van een graafmachine. Een deel van het strand was enige tijd afgesloten.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Stef (5-4-2013 om 16:33)
Ze hebben het maar druk in het explosieve Zeeland.
Cookie-instellingen beheren