Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
87 files van totaal 330 km

OM: '1 jaar cel voor diefstal met geweld'

Toegevoegd: 08-04-2013, 16.46 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Tegen twee mannen uit Vogelwaarde (28) en Terneuzen (24) is vandaag een celstraf van een jaar waarvan de helft voorwaardelijk geëist.


De twee gingen op Tweede Kerstdag vorig jaar bij een dealer in Vogelwaarde nog wat wiet halen. Eenmaal binnen ontstond er volgens de twee mannen al snel een woordenwisseling en werden ze door de dealer bedreigd met een vuurwapen. Tijdens de worsteling die toen ontstond wisten ze het vuurwapen uit zijn handen te ontfutselen en namen ze - met medeneming van twee doosjes wiet - de benen.

Volgens de dealer was het net andersom gegaan: hij werd juist door de twee met een vuurwapen bedreigd. Hoe het ook zij: volgens officier van justitie M. Paapen hadden de twee een vuurwapen in de handen gehad, was dat dreigend geweest en vervolgens hadden ze de wiet gestolen. En dat was dus diefstal met geweld.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tja (9-4-2013 om 10:35)
Tja en dat te bedenken dat die dealer daar vrolijk doorgaat met dealen en de politie t eigelijk wel best vind daaro? Echt onbegrijpelijk?
Cookie-instellingen beheren