Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte schietpartij weer vrij

Toegevoegd: 18-04-2013, 20.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 20-jarige Middelburger, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in de Middelburgse wijk Dauweldaele op 17 oktober vorig jaar, is donderdag door de rechtbank in Middelburg tijdens een proforma-zitting geschorst uit zijn voorlopige hechtenis.


De Middelburger wordt evenals zijn 35-jarige medeverdachte verdacht van poging moord danwel doodslag op een 25-jarige plaatsgenoot. Na een conflict met enkele jongeren gingen de 35- en de 20-jarige naar de woning van de oudste. Die pakte daar een tas en ze gingen terug naar het groepje. Daar haalde de oudste plots een geweer uit de tas en begon ermee te schieten.

Inmiddels is het Openbaar Ministerie er niet voor de volle honderd procent zeker van of de 20-jarige wist dat er een geweer in die tas zat en evenmin of hij wist dat er geschoten zou worden. De 20-jarige wordt dus waarschijnlijk primair niet meer verdacht van die poging moord of doodslag maar kan door een aangepaste aanklacht evengoed worden vervolgd voor bijvoorbeeld openlijke geweldpleging.

De zaak wordt mogelijk eind juli inhoudelijk behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburg (20-4-2013 om 08:46)
Fijn om te horen dat je vrij bent ! en raad justitie aan om ook eens naar zaken te kijken wat hun doen en waarom er dus geschoten is 35 slachtofers zijn er
Cookie-instellingen beheren