Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtszaak overval sportwinkel uitgesteld

Toegevoegd: 18-04-2013, 20.20 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het was een vreemde keuze die een 22-jarige Roosendaler donderdag op de zitting van de rechtbank maakte. Hij werd beschuldigd van een diefstal met geweld waarbij een vuurwapen was gebruikt en dus hing hem een forse celstraf boven het hoofd.


En er leek ook bewijs tegen hem te zijn want een trainingspak dat hij zou hebben geroofd werd in zijn woning aangetroffen. Aan de andere kant zei hij te kunnen bewijzen dat hij braaf was geweest en het trainingspak via internet had gekocht en met de overval dus niets mee te maken had gehad. Maar dan moest de zaak worden aangehouden om hem de gelegenheid te geven dat te bewijzen, want hij had niets bij zich. En dan zou misschien wel een vrijspraak opleveren.

Maar meneer verkoos de zaak te laten doorgaan Gelukkig is het de rechtbank die het (aller)laatste woord heeft en dus werd de zaak tegen hem toch maar aangehouden om een en ander nog eens goed te onderzoeken. De Roosendaler wordt ervan verdacht op 16 september vorig jaar samen met een maat een gewapende overval te hebben gepleegd op de eigenaar van een sportzaak in diens woning aan de Van Karnebeekstraat in Vlissingen. Daar worden trainingspakken van bekende voetbalteams verkocht.

Op die bewuste dag, rond 18.00 uur kwamen twee mannen kleding kopen en toen ze - gekleed in hun nieuwe trainingspakken - wilden afrekenen, zou de Roosendaler een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer hebben gezet. Er ontstond een worsteling, waarna ze hem vastbonden. Hierna gingen ze er met 2600 euro en een I-Phone vandoor. De Roosendaler kon op 4 december worden aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren