Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Vrouw opgelicht via Facebook

Toegevoegd: 20-04-2013, 11.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Deze week deed een 48-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal op het politiebureau in Goes aangifte van oplichting.

De vrouw had begin februari via Facebook een privébericht ontvangen van een man die zich voordeed als advocaat/notaris. Nadat de vrouw op zijn verzoek haar e-mailadres had gegeven werd haar via de mail verteld dat er een familielid verongelukt was in Afrika en dat zij een bedrag van 4.5 miljoen zou erven. Hiervoor moest ze wel eerst wat geld overmaken voor de administratie. 


De vrouw heeft de afgelopen weken diverse keren geld overgemaakt, in totaal enkele tienduizenden euro's, maar zij kreeg toch argwaan en nam contact op met haar bank. Daar werd haar geadviseerd om aangifte te doen van oplichting. Van een verongelukt familielid was geen sprake en de advocaat/notaris was in rook opgegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Job (3-9-2013 om 14:50)
Yup stasibook is niet te vertrouwen. En regels zijn er voor bedrijven niet voor burgers......... Tegen burgers dat wel:)
Anoniem (3-9-2013 om 08:13)
Hoe dom kun je zijn om zulke domme opmerkingen hier neer te zetten zonder iemand te kennen...als er in het buitenland iemand overlijd een ver familielid gaat het via een advocaat/notaris!! Misschien had deze vrouw wel een ver familielid in Zuid Afrika, Dus domme mensen zijn zij die dom reageren hier
Michelle (1-9-2013 om 21:40)
Hoe dom kun je zijn!!!
Joost (31-8-2013 om 17:53)
Fakebook. Mensen die vandaag de dag nog steeds in de alom bekende "419-scam" trappen VERDIENEN het gewoon om opgelicht te worden....
Boterblommeken (23-4-2013 om 10:16)
Ik lig dubbel van het lachen om het antwoord van Zeeuwse...Kruip terug onder je steen en blijf daar maar :-)
Renata (22-4-2013 om 23:02)
Enkele tienduizenden.... oh wat zielig. Die 'advocaat' wist dus waar hij moest zijn. Hoe onnozel kan je zijn.
Cookie-instellingen beheren