Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
103 files van totaal 381 km

Wielrenners gewond na aanrijding

Toegevoegd: 25-04-2013, 09.34 uur
Door: Veerle van Iren
ELLEWOUTSDIJK - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur reed een groepje tourfietsers uit Kapelle over de Trenteweg in Ellewoutsdijk.


Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan. Hierdoor kwam deze ten val. Door de val vielen de drie andere wielrenners over de fietser heen. Alle wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken aan onder andere neus, ribben en sleutelbeen. De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gert (28-4-2013 om 08:32)
Je word vanachter aangereden door een bestelbus die met hoge snelheid voorbij komt. Vier mensen worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hou rekening met elkaar, en stop met negatieve reacties geven op DIT voorval. Wielrenners zijn ook op de openbare weg niet volgelvrij verklaard wij zijn gewone mensen
Gitta (27-4-2013 om 21:49)
En ook ik heb wel eens een klap op het dak van mijn auto gekregen omdat ik ze inhaalde nadat ik meerdere malen claxonneerde en ze toch niet aan de kant gingen. Er zullen heus wel goede tussen zitten maar ik kom ze liever ook niet tegen op het fietspad.
Gitta (27-4-2013 om 21:44)
Inderdaad Anoniem ik ben ze ook nog niet tegen gekomen. Laatst kwamen ze mij tegemoet midden op de weg 5 man breed. Fietspad er naast, maar wel rijdend op de weg. Ik matig mijn snelheid en pas op het moment dat ik er al bij was gingen ze aan de kant. Dus je wordt gewoon gedwongen om te stoppen.
Anoniem (27-4-2013 om 16:56)
En voordat ik commentaar krijg, ik hou me aan de snelheid, drink nooit als ik rij en ben erg gehecht aan verkeer regels. Maar ik heb werkelijk nog nooit een wielrenner gehad die voor mij als automobilist aan de kant ging. Ook niet na toeteren!! Sorry voor de goede wielrenners!
Anoniem (27-4-2013 om 16:53)
Ik was er niet bij, dus kan niet oordelen. Kan alleen vertellen dat ik ook wel eens een wielrenner de pas afsnijd. En een beetje laag om een kind als voorbeeld te gebruiken. Daar van is bekend dat zij nog niet kunnen denken/ inschatten! Echt ze moesten verboden worden!!! Op de openbare weg dan ;-)
Knowitall (27-4-2013 om 11:16)
@ rudie, twee naast elkaar, een de sigaar. en je mag daar maar 60 km per uur, maar ook dat verkeersbord had u natuurlijk ff niet gezien zoals u zich helemaal niets aantrekt van elke verkeersregel waarschijnlijk maar liever een ander de schuld geeft als u dat zo uitkomt.
Cookie-instellingen beheren