Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Automobilist betrapt op rijden onder invloed

Toegevoegd: 01-05-2013, 12.27 uur
Door: Veerle van Iren
THOLEN - Op de Grindweg in Tholen is dinsdagavond omstreeks 20:45 uur een 68-jarige automobilist uit Halsteren betrapt op het rijden onder invloed.


De man reed slingerend over de Grindweg en miste daarbij steeds ternauwernood verkeersmeubilair. Dat gedrag viel op bij surveillerende agenten die besloten om de automobilist te controleren. Ze gaven hem een stopteken, maar de bestuurder reageerde daar niet op. Pas toen de agenten met hun lichten seinden en claxonneerden naar de man, stopte deze.

De man is meegegaan naar het politiebureau. Hij bleek niet in staat om een ademanalysetest te voltooien en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd door de agenten. Van de man is een bloedmonster genomen om te bepalen hoeveel alcohol hij nu had gedronken. De uitslag van die bloedproef is nog niet bekend.

Het rijbewijs gaat naar de officier van justitie die een beslissing gaat nemen of het rijbewijs teruggegeven mag worden aan de automobilist. De 68-jarige man kreeg ook een rijverbod van 24 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
UgL (2-5-2013 om 09:40)
Dat klopt Zomaar, een rijverbod wordt gegeven omdat er ook niet gefietst mag worden.
Lies (2-5-2013 om 02:13)
Een rijverbod geldt ook voor fiets en snorfiets dus dan kan het wel! Rijbewijs afpakken is voor de auto (enz.) en rijverbod is voor fiets en snorfiets.
Ron (1-5-2013 om 23:47)
Het rijbewijs is ingenomen, dan mag deze man dus niet meer rijden. Daarnaast een rijverbod van 24 uur ? Dat kan niet, zonder geldig rijbewijs mag je niet rijden !
Goesenaar (1-5-2013 om 20:33)
Zo oud geworden en nog stom(dronken)
Jan (1-5-2013 om 14:52)
Deze man zijn rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven. Als je zo oud bent en nog niet weet dat dit echt niet kan. Zelfs niet eens in staat om te blazen, slaat echt alles. Waar zijn nu de oudjes die altijd over de jeugd lopen te mekkeren. Burgerlijke ongehoorzaamheid generatie pff.
Zomaar (1-5-2013 om 12:57)
Hoezo rij ontzeging van 24 uur? Zijn rijbeweis is ingevorderd dan mag je zoiezo niet meer rijden. Of mag hij dan ook niet meer fietsen voor 24 uur?
Cookie-instellingen beheren