Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 66 km

'Hoefbevangen' pony's aangetroffen

Toegevoegd: 08-05-2013, 15.13 uur
Door: Veerle van Iren
's-HEER HENDRIKSKINDEREN - Op 23 april jongstleden heeft de politie, in een wei in 's-Heer Hendrikskinderen vijf 'hoefbevangen' pony's aangetroffen. De politie heeft dit zojuist bekend gemaakt.


Twee van de pony's waren er zo ernstig aan toe dat ze niet meer naar de watervoorziening konden lopen. Tegen de eigenaresse van de dieren is proces-verbaal opgemaakt en er is bestuursdwang toegepast. Deze bestuursdwang houdt in dat de eigenaresse meteen moet zorgen voor medische hulp aan de dieren. Doet zij dit niet dan wordt er een bedrijf ingehuurd om voor de pony's te zorgen. De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaresse.

Hoefbevangenheid (Laminitis) is een ontsteking die kan ontstaan als de hoeven van een paard of pony te lang worden. Deze aandoening is voor het dier uiterst pijnlijk. Uiteindelijk heeft een paard of pony zoveel pijn dat hij zijn voorbenen van de grond wil halen waardoor het lijkt alsof hij steeds naar achteren leunt. Uiteindelijk gaat het dier liggen en kan niet meer naar het water lopen. De voornaamste oorzaak van hoefbevangenheid is te veel of te rijke voeding en weinig beweging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dorp (10-5-2013 om 16:34)
We hebben ook aan de bel getrokken de politie is er bij geweest maar er werd niks gedaan, de eigenaar zou het paard bij voeren, ik ga er ook niet op letten of ze elke dag wel kwam uit eindelijk heeft ze het paard in laten slapen,en nu werd er pas actie ondernomen dankzij een hoefsmid,
Andere Marco (9-5-2013 om 23:53)
2. Snap het echt niet hoor. Nederland heeft ook arme kinderen en dood zieke dieren. Maar wel miljoenen spelletjes spelen en als niemand op de knop drukt gaat het naar iemand anders toe, nee doneer het dan gelijk. Oh wat slim, daarvoor gestudeerd?
Andere Marco (9-5-2013 om 23:49)
@Patricia. Jaren lang zenden ze reclames over dat soort dingen, filmpjes met zielig kijkende kinderen, dat lijkt wel een stunt als je daarna docu's ziet hoe ze vrolijk rond aan het spelen zijn. Wat doen ze toch met al dat geld? En met die dieren ook, ze hebben nog steeds niet genoeg verzameld.
Vlissingse (9-5-2013 om 22:26)
@ Jacco: Ben je ooit wel eens bij een paardenhandelaar geweest? dan zou je die stomme vraag niet stellen!
Bewoner (9-5-2013 om 21:13)
@dorp: Als u die toestand iedere dag ziet en voor uw ogen een paard de hongerdood ziet sterven, had u misschien zelf ook eens ergens aan de bel kunnen trekken?
Josine (9-5-2013 om 17:27)
Jammer, dat de eigenaresse het zover heeft laten komen. Het is namelijk niet nodig, dat pony's/paarden hoefbevangen worden. Het kost alleen veel tijd en energie. Maar ja, dat moet je er voor over hebben, anders ben je geen dier waard en moet je er niet aan beginnen.
Cookie-instellingen beheren