Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Slang zat in wasmachine

Toegevoegd: 11-05-2013, 21.11 uur
De slangenexperts gaan naar de woning.
De slangenexperts gaan naar de woning.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - De in Hoedekenskerke ontsnapte Afrikaanse cobra, een zeer giftige slang, is weer terecht. Het dier zat verstopt in een wasmachine.


Vanmiddag werd alarm geslagen over de ontsnapte slang. Er werd gedacht dat het dier de woning aan de Havenstraat had verlaten en daarom werd groot alarm geslagen. De politie riep omwonenden op ramen en deuren dicht te houden. Een beet van de cobra kan namelijk bij gebrek aan behandeling dodelijk zijn.

Slangendeskundigen kwamen ter plekke om naar het dier te zoeken. Rond 20.30 uur kwam het verlossende woord: de slang is terecht. Dat betekende dat het dier zich niet buiten bevond. Hiervoor werd gevreeds omdat de slang bij de huidige temperaturen goed zou kunnen overleven. Ook leek het aanneembaar dat het dier zich goed zou kunnen voeden en tot de vorst in leven zou kunnen blijven, met alle risico's van dien. Zover kwam het dus gelukkig niet.

Volgens de politie waren er ook nog andere reptielen in de woning aanwezig. De politie heeft alle dieren in beslag genomen in afwachting van onderzoek door de dierenpolitie.

Zie ook:
Gevaarlijke slang ontsnapt uit woning (11-05-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reken maar uit (12-5-2013 om 13:11)
@ kees, er gaat o.a.voor 1,5 miljard aan fraudulente toeslagen naar het buitenland om nog maar het topje van de ijsberg aan te tippen, en u gaat hierover lopen zeuren dat het teveel kost ?
Kees (12-5-2013 om 11:20)
Wie gaat de hele operatie betalen. Precies wij.
Nicole (12-5-2013 om 09:40)
Had die wasmachine nog ff aan gezet...waren er veel buren blij
Len (12-5-2013 om 00:00)
Uhh, kan iemand mij vertellen waarom dit een huisdier is?? Volgens mij snap ik dat niet helemaal. Slangen laten leven waar ze thuis horen en neem een leuke goudvis als exotisch huisdier;)
Onbekend (11-5-2013 om 23:19)
Gewoon een uurtje op 90 graden en het is opgelost, een kind kan de was doen.
It'sme (11-5-2013 om 22:15)
Oopssssss, dan moet de eigenaar de volgende keer wat beter zoeken voordat er een dure heer uit Rotterdam moet komen...
Cookie-instellingen beheren