Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 37 km

Automobilist onder invloed van drank aangehouden

Toegevoegd: 15-05-2013, 15.01 uur
Door: Veerle van Iren
GOES - Op de Cornelisweg werd dinsdag om 17.45 uur een 63-jarige Goese automobilist aangehouden. Hij negeerde het stopteken dat hij even daarvoor kreeg toen hij een aanrijding passeerde.

Een 41-jarige man uit de gemeente Goes kwam vanaf het Tiendenplein en reed in de richting van de Ringbaan Oost. Hij kon niet tijdig stoppen voor een stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 36-jarige man uit dezelfde gemeente en botste tegen de achterzijde van de auto. De 36-jarige man liep rugklachten op en werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek weinig tot geen letsel te hebben opgelopen.


Een van de auto's moest worden weggesleept, de 63-jarige Goese automobilist kwam op dat moment aanrijden en sloot eerst netjes achter de aanrijding aan. Toen hij werd aangesproken dat hij kon doorrijden, bemerkten agenten dat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Er werd hem duidelijk gemaakt dat hij toch maar moest blijven staan zodat een blaastest afgenomen kon worden, maar de man reed even later voorbij de aanrijding.

Toen hij niet reageerde op een stopteken, trok één van de agenten het portier open en sommeerde de man te blijven staan. De automobilist reed er vandoor en op de kruising ging hij linksaf de Westhavendijk op waarbij hij het rode verkeerslicht negeerde. Tenslotte kon de man op de Cornelisweg worden aangehouden.

Toen de man uiteindelijk een blaastest aflegde, bleek hij meer dan 5x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Behalve dat de man zijn rijbewijs kwijt is, werd proces-verbaal uitgeschreven voor het tweemaal negeren van een stopteken van de politie en het negeren van het rode licht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren