Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Arrestant blijkt erg agressief

Toegevoegd: 27-05-2013, 11.54 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond in Vlissingen een man opgepakt die even daarvoor ernstige bedreigingen had geuit. De man bleek tijdens en na zijn arrestatie erg agressief.


Zondagavond kwam er rond 22:00 uur een melding binnen bij de politie binnen dat een 45-jarige Vlissinger zijn vriendin en haar zoon ernstig bedreigd zou hebben. Eén en ander had plaatsgevonden in een woning aan de Bloemenlaan.

De verdachte zou verschrikkelijk dronken zijn en zich op het moment van de melding bevinden in de buurt van het Ravesteijnplein in Vlissingen. Diverse agenten zijn ter plaatse gegaan naar de Bloemenlaan en het Ravesteijnplein.

Op het Ravesteijnplein troffen agenten de verdachte. Hij was op dat moment in een handgemeen verwikkeld met twee bewoners van het Ravesteijnplein. De man is aangehouden. Tijdens die aanhouding verzette hij zich hevig.

Het kostte de agenten de nodige moeite om de verdachte in de auto te krijgen. Toen dit uiteindelijk gelukt was bleef de verdachte om zich heen schoppen en allerlei beledigingen naar de agenten roepen.

Om de man in bedwang te kunnen houden zijn twee agenten achterin de auto gaan zitten bij de verdachte. Hij is meteen naar Torentijd gebracht. Ook daar bleef hij doorgaan met zijn agressieve gedrag. Op een gegeven moment raakten de agenten in gevecht met de man en hierdoor heeftéén van de agenten zijn duim gekneusd.

De man is in een politiecel geplaatst en een hulpofficier van justitie wilde de man voorgeleiden. Dit was niet mogelijk. De verdachte bleef agressief tegen de agenten en spuugde naar ze. Vanwege de agressieve houding van de verdachte is besloten om de zaak maandag op te pakken en de verdachte eerst zijn roes uit te laten slapen.

Drie agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling, belediging en bedreiging. Geen van de personen die de politie hebben gebeld om assistentie omdat de man in de Bloemenlaan door het lint was gegaan doet aangifte. Hoogstwaarschijnlijk wordt de man vanwege de bedreiging die hij tegen zijn vriendin geuit heeft toch vervolgd, want huiselijk geweld is een strafbaar feit dat ambtshalve vervolgbaar is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (29-5-2013 om 15:37)
Doorgaans heb ik moeite met de handelswijze van oom agent, maar in dit geval hebben ze naar de beschikbare informatie te hebben gelezen juist gehandeld, alleen waarom ze als agenten aangifte moeten doen snap ik niet, part of the job. Verbied alcohol voor iedereen, het levert vergrote kans op kanker.
SK (29-5-2013 om 09:29)
Beste Marco, trek aub die geitenwollensokken uit! Het gaat een beetje stinken!
Jos (28-5-2013 om 10:56)
Nee Marco, als je niet tegen drank kunt moet je niet zoveel drinken. Dan voorkom je zulke situaties.
@marco (28-5-2013 om 10:26)
Idd je weet niet wat er gebeurd is, dus laat de politie dan gewoon zijn werk doen ipv afgaan op filmpjes van het internet. En men zou toich eerst zo'n man in een cel moeten plaatsen voordat hij zijn roes uit kan slapen duh!
Mikkie (28-5-2013 om 01:38)
@ Marco.Wat denk je van niet (teveel) zuipen als je niet tegen drank kan !!!!! Heb je ook geen last van zo`n roes ga je dus ook niet van die rare dingen doen .Ik zeg kwestie van aankloppen bij de A.A.
Jans (27-5-2013 om 23:04)
Je draait de zaken om Marco, als je niet tegen drank kan moet je niet gaan drinken. Politie is er voor de openbare orde, zo'n kerel hoort niet thuis in de maatschappij met zo'n kort lontje!!
Cookie-instellingen beheren