Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie trekt wapens bij arrestatie

Toegevoegd: 03-06-2013, 10.40 uur
Door: Roland de Jong
HOEK - In Hoek heeft de politie zondagmiddag met getrokken wapens een 31-jarige man aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van verboden wapens. Na de arrestatie is een wietkwekerij ontdekt.


De man werd rond 16.15 uur buiten heterdaad aangehouden. Dat gebeurde op last van de officier van justitie. Agenten zagen de man in zijn auto rijden op de Koudepolderseweg in Hoek. Zij hebben de auto een stopteken gegeven. Daar voldeed de bestuurder aan en hij is even later aangehouden. Bij de aanhouding hebben agenten hun vuurwapen ter hand genomen vanwege de verdenking die op de man rustte.

De man is meteen gefouilleerd, maar de agenten troffen geen wapens aan in de kleding van de man. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben agenten een onderzoek gedaan in de auto van de man. Ook hier werden geen wapens aangetroffen, maar wel goederen die onder meer verband kunnen houden met het kweken van hennep. Er zijn verschillende voorwerpen in beslag genomen. Het gaat om een vijftal telefoons, een hoeveelheid hennep, groeimiddel om te gebruiken bij de hennepkweek en een geldbedrag van enkele honderden euro's.

Agenten zijn vervolgens omstreeks 20.00 uur naar de woning van de man gegaan in Hoek en daar troffen zij twee huisgenoten van de aangehouden verdachte. In de woning is gezocht naar wapens. Er werd wat munitie aangetroffen en in beslag genomen, maar wederom werd geen wapen aangetroffen.

Wel verklaarde een 50-jarige man, een huisgenoot van de eerder aangehouden verdachte, dat er twee hennepkweekruimtes in de woning aanwezig waren. Hierop hebben de agenten een onderzoek in de woning ingesteld en zij troffen in één ruimte 96 volgroeide planten. In een andere ruimte werden 7 kleine plantjes aangetroffen. De 50-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 46-jarige vrouw is niet aangehouden maar van haar is wel een verklaring opgenomen door de agenten. Beide kweekruimtes zijn ontruimd en energiebedrijf Delta gaat aangifte doen van de diefstal van stroom.

De 31-jarige man is zondagavond al in verzekering gesteld. Hij moet tijdens het onderzoek nog vast blijven zitten. De 50-jarige man zit ook nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (4-6-2013 om 07:31)
@ nieuwe truuk, Wat wil je nou goed praten? 103 weed plantjes, diefstal en munitie bezit? Gezien dat laatste was het niet overbodig om het wapen ter hand te nemen. Jouw gedachten leven in een vreemde wereld niet de rollen omdraaien.
Piet (3-6-2013 om 20:39)
@nieuwe truuk: als je het artikel gelezen hebt staat er dat er munitie is gevonden, dus absoluut geen loze melding. En een wietkweker moet maar gaan werken voor zn geld. Jouw interpretatie raakt kant nog wal en is niet onderbouwd.Zeker gewoon een hekel aan de politie..?!heb jij meer info:0900-8844:)
Job (3-6-2013 om 18:38)
De concurrent drugdealer lacht zich rot. de politie klaart zijn klus. kwam ook bij mij even naar boven dat gevoel. Van de week sturen ze er nog bijna eentje de straat op die zn vuurwapen in wilde leveren. Geen tijd kom later maar terug! Dan is dit wild west optreden mooier om in de krant te zetten
Nieuwe truuk/heksenjacht (3-6-2013 om 15:14)
Dat is zeker de nieuwe truuk ? mensen gewoon beschuldigen en verdacht maken van vuurwapenbezit en dan mag ineens alles ? en zeker nog anoniem gemeld ook ? de vreemde wereld waarin een loze beschuldiging al een veroordeling is. de concurrent drugdealer lacht zich rot. de politie klaart zijn klus.
Kees (3-6-2013 om 12:59)
En welke straat woont die man zo dat we dat in de peiling kunnen houden?
Cookie-instellingen beheren