Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Verwarde man aangehouden

Toegevoegd: 03-06-2013, 11.33 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Zondagavond kwam er een paniekmelding binnen bij de meldkamer van politie in Middelburg. Een man vertelde een ontzettend verward verhaal en verklaarde dat 'mensen hem iets aan wilden doen'. Hij zou in de Paul Krugerstraat in Vlissingen staan.

Agenten zijn omstreeks 22.45 uur ter plaatse gegaan en troffen de man in die straat. De agenten zagen dat de man onder invloed was van verdovende middelen. Hij droeg twee messen bij zich. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd door de agenten. Omdat de man weer redelijk rustig was, is hij door de agenten naar huis gestuurd en zijn de agenten weer 'met vervolg' gegaan.


Vlak hierna kwamen echter uit de omgeving van de Scheldestraat en de Aagje Dekenstraat verschillende overlastmeldingen van buurtbewoners. Een man zou luid schreeuwend over straat lopen en hierdoor voor omwonenden behoorlijk wat overlast veroorzaken.

Toen agenten in de buurt rondreden zagen ze dezelfde man, een 26-jarige Vlissinger, over straat rennen. Op dit moment besloten de agenten, na overleg met een hulpofficier van justitie, dat de man moest worden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Nadat de Vlissinger was aangehouden, is hij door de agenten in een politieauto gezet. Hier werd de man ontzettend agressief. Hij verzette zich en er moesten twee agenten achterin de auto gaan zitten om hem enigszins onder controle te krijgen. De man wist zich echter los te wurmen en schopte toen een agente in haar gezicht. De agenten liep hierdoor een gezwollen jukbeen en een kapotte lip op. Zij heeft aangifte gedaan tegen de verdachte.

Toen de auto in de Paul Krugerstraat reed, op weg naar Torentijd, werd de situatie dusdanig agressief dat de auto heeft moeten stoppen. De verdachte is overgezet in een politiebusje dat inmiddels ter assistentie was gearriveerd. Ook in het busje bleef de verdachte zich verzetten. Er waren drie agenten nodig om de man in bedwang te kunnen houden.

Uiteindelijk is hij in een politiecel in Torentijd geplaatst. Een GGD-arts is hier ook naartoe gekomen, omdat de man mogelijk medische zorg nodig had. Deze arts vond het risico te groot om de man nader te onderzoeken. Gedurende de nacht is de aangehouden verdachte meerdere malen geobserveerd en uiteindelijk is de Vlissinger vanmorgen in staat gebleken om verhoord te worden.

Tegen de verdachte zal proces-verbaal opgemaakt worden en hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (4-6-2013 om 08:18)
@Francois, personen onder de invloed van alcohol of verdovende middelen kan de politie niet "kwijt" bij de ggz, die worden namelijk niet onderzocht.
Petrus (3-6-2013 om 23:03)
Lees ook ff dat bericht overvaller zeeman. Helemaal om te kotsen en dan dit weer, echt allemaal heel normaal dat soort tuig die op onze zak teren en vervolgens hun gang kunnen gaan zonder hiervoor serieus gestraft te worden.Niet handsfree bellen is in dit land trouwens wel een ernstig delict.hahaha!
. (3-6-2013 om 21:48)
De mensen die reageren en het beter weten moeten maar eens een dagje met de politie meelopen. Erg makkelijk vanaf de bank oordelen. Agenten zijn helden. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Wacht maar tot ze je leven redden
P.den Hollander (3-6-2013 om 19:08)
Enkele reis Nova Zembla.
Johan (3-6-2013 om 18:13)
Dus hij staat met 2 messen in de Paul Krugerstraat maar hij was al wat rustiger dus stuur maar weer naar huis !?!?..... HIJ STAAT MET 2 MESSEN !!!!!! Later flipt hij weer door.....DUH.. als hij al met 2 messen op straat staat !! Ik schaam me zo diep voor de politie hier .
Artz (3-6-2013 om 17:48)
Die arts dan maar aanklagen voor werk en zorg weigering.
Cookie-instellingen beheren