Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 223 km

Geen straatraces en houseparty Tholen

Toegevoegd: 16-06-2013, 16.11 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Door extra te controleren denkt de politie dit weekeinde te hebben voorkomen dat er in Tholen illegale straatraces en een houseparty zouden worden gehouden. Dat heeft de politie zondag laten weten.


De politie liet zaterdag al weten extra alert te zijn op mogelijk op handen staande straatraces. Op Facebook zou een oproep zijn geplaatst voor een ontmoeting zaterdagavond in Tholen. 

Zaterdagavond werden de toegangswegen naar Tholen (de Oesterdam, de rotonde bij Sint Philipsland en de Thoolse brug) afgezet door agenten van het verkeersteam. Voertuigen die de afzetting passeerden werden gecontroleerd.

Rond 21.00 uur hadden zich zo'n 90 auto's ter hoogte van de parkeerplaats bij de Bergse Diepsluis verzameld. Mensen kwamen ook kijken. Er hing volgens de politie echter een gemoedelijke sfeer en er was geen sprake van overlast.

De parkeerplaats werd afgesloten zodat niet nog meer auto's het parkeerterrein op konden. Politieagenten hielden toezicht. Rond 21.30 vertrokken de auto's weer en verlieten zij zonder problemen het parkeerterrein. Rond 23.00 uur was het weer rustig.

Bij de controle door het verkeersteam werden drie rijbewijzen ingevorderd en een aantal bekeuringen werd uitgedeeld voor snelheid, inrichting van de auto en gedrag in het verkeer.

Bij deze actie is volgens de politie vermoedelijk ook voorkomen dat er een illegale houseparty werd gehouden. Toen agenten de omgeving controleerden zagen zij een behoorlijk aantal auto's rijden over de Campweg. De agenten onderzochten vervolgens waar deze auto's naar toe gingen. De voertuigen reden de Hollaerdijk-West op, terwijl ze verbodsborden om daar te rijden negeerden.

De agenten volgden de auto's en aan het einde van deze weg werden zo'n 18 à 19 auto's geparkeerd. De inzittenden wilden uitstappen en gezien de spullen die zij bij zich hadden wilden ze een houseparty organiseren. De aanwezigen zijn door de agenten gesommeerd om te vertrekken waar zij gevolg aan gaven. Daarna werd het ook hier weer rustig.

Zie ook:
- Politie extra alert op straatraces (15-06-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (18-6-2013 om 01:19)
Tsja, de politie doet dit liever dan de strijd aan te gaan met echte criminelen die het land leegplunderen, want daar zijn ze te bescheten voor. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste weg om hun "gezag"te laten gelden. Ook het beboeten van niet functionerende fietslampjes is prioriteit nummer 1!
Zeeuwse showride (17-6-2013 om 23:39)
Wat stoer van de heren agenten.... verwachten ze nu een lintje? Ga toch boeven vangen mannen Er zit een behoorlijke kern van waarheid in wat Moerland zegt :) En daarbij wat ik in een vorige reactie al zei: Geef ons gewoon de ruimte om het legaal (gedoogd) te doen!!!
Gilles (17-6-2013 om 15:49)
He potverdikkie, had ik me nou net zo op verheugd.
Jan (16-6-2013 om 20:54)
Wat zijn het toch helden ,onze politie, nu nog leren boeven vangen
Vlissingen (16-6-2013 om 19:35)
Je mag ook niks meer....
Kim (16-6-2013 om 18:54)
Wat is dit ontzettend gelogen en opgeblazen... er is nooit gesproken over straatraces en al helemaal niet over een house party! Leugenaars!
Cookie-instellingen beheren